Tablete
Lepo pozdravljeni
Pred pari meseci sem vam pisala zaradi nekoncentracije in sem dobila enak odgovor kot sem ga dobila pri svojem zdravniku, da naj grem k psihiatru ali psihologu. Odločila sem se za psihiatra, ki sem ga redno obiskavala in mi je zagotovil, da se bom čez nekaj mesecev spet lahko skoncentrirala. In iz tega ni bilo nič še naprej se ne morem skoncentrirati in to sem tudi povedala psihiatru in ga vprašala, če mi lahko predpiše kakšna zdravila za koncentracijo in nekaj da lahko spim ponoči. Ogovoril mi je, če želim si lahko kupim zdravila za koncentracijo in nekaj za spanje, ki jih dobim brez recepta in naj grem v lekarno in jim tam rečem za tablete, ki so da se lahko skoncentriraš in nekaj za spanje ker on ni vedel katere tablete mi naj priporoča ker jih je preveč na tržišču. Omenil mi je dve vrsti. ki pa si nisem zapomnila kako se jim reče. Ko sem prišla v lakarno sem jim povedala kaj mi je rekel psihiater in v lekarni so mi tudi rekli da ne vedo katere mi naj priporocajo ker jih je preveč na tržišču.
Zaradi tega problema sem vam že pred nekaj časa pisala in dobila odgovor naj grem k splošnemu zdravniku po napotnico in nato obiščem psihiatra. Na drugačen način povedano mi niste pomagali nič in za informacijo sem potem spe obiskala splošnega zdravnika, psihiatra in lekarno in sem spet dobila enak odgovor kot prvič. Zato še vas enkrat prosim da mi svetujete katere tablete bodo pomagale da se skoncentriram in katere so tiste tablete za nespečnost. in tokrat vas prosim da dobim odgovor na vprašanje ki sem ga postavila in ne odgovora, ki mi ga vedno napišete ko vas prosim za nasvet!
zato vam še enkrat pišem vprašanje KATERE TABLETE POMAGAJO DA SE LAHKO SKONCENTRIRAŠ IN KATERE TABLETE POMAGAJO DA LAHKO SPIŠ IN SE JIH DOBI BREZ RECEPTA. IN KOLIKO PREBLIŽNO STANEJO.
upam da bi boste tokrat resno odgovorili na zastavljeno vprašanje.
Tjaša
Spoštovana Tjaša,
raloge za vašo nespečnost je treba najprej ugotoviti in speljati vso ustrezno diagnostiko, ki pri vas očitno ni bila opravljena. Nekatere povsem organske motnje, ki se kažejo v spremenjenem EEG- ju, ali so posledica disfunkcije ščitnice itd namreč povzročajo prav tovrstne težave. Čudi me tudi, da vas psihiater ni bodisi napotil na psihološko oceno stopnje koncentracije oz. da vam sam ni predpisal zdravila, če je to medicinsko indicirano. O nekaterih zdravilih, ki se v ta namen uporabljajo, so v strokovnih krogih še mnenja deljena, saj poleg boljše koncentracije lahko povzročajo celo nasilnost. Svetovanje zdravil na daljavo, ne da bi imel objektivne podatke o možnih vzrokih vaših težav , je strokovno nedopustno.