Najdi forum

Že nekaj časa se ne morem skoncentrirati in zato sem obiskala zdravnika da mi svetuje kaj naj glede tega storim in mi je priporočal obisk pri psihologu in mirekel če ne bo to pomagalo po treh mesecih naj pridem in mi bo svetoval katera zdravila naj vzamem. Zdaj že hodim psihologu pet mesecev in ni nič boljše, zato sem zopet obiskala zdravnika in tam so mi povedali da ti sti zdravnik zdaj dela v drugem zdravstvenem domu in da naj grem k drugemu zdravniku, to sem tudi storila in ta nvi zdravnik mi je spet rekel da naj obiščem psihologa ali pa naj si nabavim kakšne tablete za boljše spanje ( ker ne morem tudi spat) in naj si tudi nabavim tablete zaboljšo koncentracijo ki si jih pa moram sama kupiti ker mi jih zdravnik noče dati na racept. Zato vas prosim če mi lahko čim prej svetujete katere tablete za spanje si naj kupim in katere za koncentracijo in kakšna je prebližno cena (ki so za dobit brez racepta)

Že v naprej se vam zahvaljujem.

Spoštovana B,
preden se razgovor pretirano ne zakomplicira bo treba razjasniti, ali vas je vaš zdravnik napotil k psihologu ali psihiatru. Slednji je namreč tudi zdravnik in predvsem najbolj kompetenten predpisati uspavalo, če obstaja zanj strokovno utemeljena potreba. Glede na vaše pisanje menim, da bi morali vaši nespečnosti posvetiti več pozornosti, saj je lahko posledica tesnobe, depresije, situacijske stiske ali kakega drugega dejavnika, v tem primeru pa bi bilo namesto uspavala smiselno uporabiti kako drugo zdravilo, seveda hkrati z ustreznimi psihoterapevtskimi tehnikami. Če je problem v odnosih vam uspavala pri tem ne bodo pomagala…
Oviščite torej psihiatra, ta vam bo lahko nudil tako psihoterapevtsko kot psihofarmakološko pomoč.

New Report

Close