Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina SVINEC V KRVI

SVINEC V KRVI

Ko sem bila stara 6-10 let, sem bila zastrupljena z svincem.Živela sem bilzu rudnika,sedaj pa imam hude glavobole.Moja osebna zdravnica me je dala na vse možne preizkave.(rentgen, slikanje glave, ct, eeg, pregled za sladkor, ščitnico,…).Vsi izvidi so bili v mejah normale.Zanima me če je možno, da imam glavobole zaradi zastrupljenosti z svincem?Zanima me tudi, če lahko svinec povzroči poškodbe glave?kako hude so lahko poškodbe, ker me namreč skoraj vsak dan boli glava in sicer tako hudo, da mi nobena zdravila ne pomagajo in ali se lahko to pozdravi ?Kje in kako?
Zahvaljujem se vam za odgovor!

Spoštovani!

Spravili ste me v pošteno zadrego, saj o kasnih posledicah zastrupitve s svincem in vplivu na možgane nisem vedel prav dosti, zato sem se moral poučiti iz knjig. Kot kaže glavobol ni posledica oddaljene zastrupitve.

Vzroke za glavobol bo potrebno poiskati drugje in sicer v povezavi s starostjo, stresi, življenjskimi navadami…

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Lep pozdrav!
Zahvaljujem se vam za odgovor.Sicer ste mi svetovali, da imam lahko bolečine glave zaradi stresa, starosti, oziroma zaradi mojega načina življenja.Stara sem 23 let, hodim v službo (takšno kot sem si vedno želela) in na sploh sem srečna.Osebni zdravnik ne vidi težav v načinu mojega življenja.
Sicer pa sem poiskala lzvide in sicer iz leta 1986 in leta 1987.Leta 1986 sem imela 297 (ne vem v kakšnih enotah se meri svinec v krvi, vem samo da se meri na liter krvi), leta 1987 pa 264 teh enot na liter krvi v telesu.Na izvidu tudi piše da je meja normale pod 18o x na liter krvi.Prosila bi vas da mi svetujete, če je možno da takšna količina vpliva na organizem. kakšne so lahko posledice zastrupljenosti z svincem.Kako lahko to zdravimo?

Za odgovor se vam lepo zahvaljujem.

Spoštovani!

Gre predvsem za nevrološke okvare, ki se kažejo v motnji koordinacije gibov, mišični nemoči ipd. Prizadete so tudi ledvice. Ker pa gre navadno za kompleksno simptomatiko in ne ravno pogosta stanja, vam svetujem, da se o tem raje posvetujet z nevrologom in nefrologom, ki bosta vsak za svoje področje laže povedala, ali vaše težave sodijo v sklop zastrupitve s svincem.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close