Najdi forum

sveža zveza, svež problem

Pozdravljeni!

S fantom sva skupaj slabe 2 meseca, vendar se poznava že ~ 5 let. Ima težave s prezgodnjim izlivom, ki sicer ne bi bil tako moteč, če bi se mi po svojem orgazmu še posvetil, tako pa se je že nekajkrat naredilo, da se je oblekel in odšel.

Priznal je, da se boji bližine, ker ga je v preteklosti punca močno prizadela s prevaro z njegovim najboljšim prijateljem. Tu se vprašam – je sploh še kdo pri 24 letih nepopisan list papirja? Tudi sama sem bila namreč že večkrat razočarana, pa si vseeno želim fanta in sem do njega korektna.

Kaj menite o tem, da se že nekajkrat ni potrudil, temveč tako egoistično zaključil spolni odnos?

Morda bi lahko preprosto sklepali, da me ne jemlje resno in me ima le za potešitev, ampak imam občutek, da je ponosen na to, da sem njegova punca, rad je z menoj med svojimi prijatelji, naslavlja me z moja punca, ipd., hkrati pa me je to ravnanje zelo zmotilo in vem, da je problem globlji.

Hvala za odgovor!

tko kot si rekla-problem je globlji, zato mora bit tud vajin pogovor glede tega globlji in resen. ko bo opravil svoje mu ne pusti da odide ampak ga posedi poleg sebe in načni pogovor, in res je, to je slab izgovor, ki ga on navaja… če je že ponosen nate, te kaže med prijatelji, potem si tudi v postelji zaslužiš več… če bo to dojel…bo vse kul… če ne bi jest šla….

Saj si si že odgovorila na svoje vprašanje!

Odkrit pogovor kot prvo. Ne glede na zaljubljenost, prizadetost iz prejšnjih vez, izgovorov malo morje, potrebno se je ODKRITO pogovorit. To je sicer najtežje, ker ne glede na to kakšni so občutki, želje in resnica, nikoli nočemo prizadeti drugega, zato resnico olepšujemo, kar pa je največkrat najslabše.

Tudi če bi ti priznal, da si ne želi biti s teboj ali morda, da ni pripravljen še na resno vezo ali karkoli, boš vsaj vedela resnico in živela boš lahko naprej.

Lahko pa da potrebuje le malo ročnih spretnosti in občutka, da nisi njegova bivša.

Kdo ve, na to ti lahko odgovori le ON.

Držim pesti, da se izteče kot ti najbolj odgovarja.

Smo leta 2006, fantovo obnasanje pa spada v devetnajsto stoletje. Njegovo obnasanje je povsem egoisticno in nezrelo. Mislim, da to s prevaro njegove bivse nima tako velike teze – da so problemi mnogo globlji in da verjetno izvirajo kar iz njegove druzine. Mnoge ljudi kdo prevara, vendar zato se ne postanejo custveni invalidi in z naslednjimi partnerji ne ravnajo kot s predmeti. (Sama ste rekla: tudi jaz sem bila veckrat razocarana, pa si vseeno zelim fanta in sem do njega korektna.)

Mnogi moski imajo partnerke le za fasado, da sebi in drugim kazejo, da so “normalni”, vendar v resnici skrivajo hude probleme. Mislim, da je to eden izmed njih. (Osebno mislim, da so bili vsi ti problemi prisotni ze v njegovih prejsnjih razmerjih; ali bi bilo cudno, da bi ob takem njegovem obnasanju v postelji njegova bivsa sla drugam?)

Zdaj pa drugo vprasanje: zakaj bi zenska z normalnimi ljubezenskimi in partnerskimi pricakovanji potrebovala taksnega partnerja? Le kaj ima lahko od njega? Mene zanima, kaj naredite vi, ko se kar oblece in gre. Ali to kar mirno gledate, namesto da bi mu jasno pokazali, da vi pricakujete, da se z vami kot partnerko ravna enakopravno in ljubece in da vi takega odnosa ne boste prenasali? To bi morala narediti vsaka zenska z normalno stopnjo samospostovanja. Najdite si nekoga, ki bo z vami ravnal enako korektno, kot z njim ravnate vi. Nikoli ne pristanite na manj.

Žal je tako, da na nas večini pustijo neke brazgotine bivše veze… Na enih velike na drugih malo manše…. pač kakšen človek si… … Najbolje je, da jih čim bolje pustiš za sabo… … in se na njih enostavno ne spominjaš – en čas traja, ampak z voljo se doseže vse… Recimo meni je pistilo veliko nezaupanje, nestrpnost do bivših, jezo, celo nekaj agresije… … pa še bi se vrjetno kaj našlo… … ampak vse počasi dajem na sztran oz. nardila sem že ogromno.
Prav tako moj fant… sicer je od njegove resne veze že 7 let (najstniška ljubezen pač) ampak tudi njemu je pistilo določene posledice… sploh grd razhod, pustilo mu je celo nespoštovanje do drugih, nezaupanje in celo rahlo zaničevanje samega sebe oz. ni verjel zase … sem ga komaj prepričala, da me res dejansko zanim akaj dela in kako to dela (reklame, glasba… …) …
Najbolje je, da se ne oziraš nazaj – pozabiš prejšne veze (skoraj kot, da jih ne bi bilo) in se posvetiš novi ljubezni in delaš na njej, da bo uspešnješa kot prejšna – nikamor ne prideš s tem, da podoživljaš stare občutke razhoda, prizadetosti in kaj vse slabega ti je ta veza doprinesla… … To je začetk konca nove veze… …

Povej mu, da te to moti, da še vedno bivšo vlači naprej, če mu je tako hudoo pa naj jo vazme nazaj in ji oprosti… …, ker tega pa res ne rabiš – treba je nardit oster rez … ko je konec je konec!!!!
Ker povem ti, če ne boš sedaj nekaj nardila mu to jasno povedala boš celo živlenje poslušalo o njegovem groznem razhodu z bivšo in kakšne vse posledice mu je to pustilo… …

Vrjemi ti govorim iz izkušenj… pa tudi vem, da se da to vse spremenit! Prilagajnaj, kompromisi, razumevanje in imeti se rad – naredijo vse!

LP

********************************************* We all know that cats rule the world!

Kakorkoli razmišljam, ne vidim nobene zveze med njegovim načinom ravnanja s tabo in tem, kako je bil prizadet pri prejšnji prevari. A če se boji bližine, te lahko kar zlorabi? Bolj verjetno bi bilo, da bi se potem izogibal spolnim odnosom. To bi bil lahko strah pred bližino. Če ima hiter izliv, kje je tu strah? Niti malo ga ni. Samo grda navada in nepoznavanje ženskega telesa je to, nič drugega. Precej ga boš morala še naučiti, če boš imela potrpljenje in če ga ljubiš. Preberita si kako knjigo, saj jih je dosti na to temo.

Ja samo navajen je tako.Verjemi,da prejšnja ali prejšnje ni obdelal nič drugače.Zase je pomemben samo si on,ti pa nepomembna.On misli,da se tako streže puncam.Nauči ga,saj se da.
Vaja dela mojstra.In nekoč zna biti tudi to!

Pač nezrel, sebičen moški, ki ne pozna narave žensk. Poskusi ga naučiti umetnosti ljubljenja. Veš to v krščanskem svetu ni samoumevno, ker je3 spolnost v pirincipu nekaj grdega. Drge civilizacije, ki so tu neobremenjene z religioznimi vplivi imajo to vgrajeno v svojo kulturo. Pri nas se moramo trega naučiti. Na potezi si. Potrudi se, da ga naučiš. Začni s lepo predigro, vodi jo ti. Ljubkovanje. Preden pride do penetracije vsaj eno uro. Mu bo vmes lahko prišlo a nadaljuj. Vsekakor ne more biti začetek spolnega odnosa penetracija, sicer je to neuspel odnos ne glede na trajanje, ljubi ga na začetku odnosa ti po koncu pa naj on tebe.

New Report

Close