Najdi forum

Spoštovani! Ker ste mi veliko pomagali, se ponovno obračam na ta forum za pomoč oz. mnenje. Kot Vam je moja problematika že nekako znana “družinsko nasilje” vam sedaj pišem zaradi osebnih težav. Trenutno sem se odselil in ohranil stike z družino na minimumu. Včeraj se je zgodila tudi neprijetna situacija, ki je še posebno pustila pečat na meni. Okoli 11 ure zvečer nas je spet obiskala policija. Sam sem prišel domov samo za nekaj dni. Policija mi je izdala nalog v vrednosti okoli 600 eur zaradi kršenje javnega reda in miru. Dejstvo je bilo spet prepir. Vsi družinski člani so proti meni. Hotel sem iti samo ven malo na sprehod in mi je stara mama dejala, da ne smem iti, dobesedno mi je zaprla vrata…Kam bi se lahko obrnil za nasvet? Ali imam sedaj kartoteko na policiji? Ali to vpliva tudi na mojo zaposlitev? Res sem v šoku prosim za nasvete hvala!

Dobro, da si se odselil (čeprav te je zaenkrat drago stalo). Svetoval bi ti, da se ne vračaj k tem ljudem, tudi če so tvoji starši in jih imaš. Dejstvo je, da eden drugega zastrupljate, ker ne znate odraslo in zrelo komunicirati oziroma obravnavati drug drugega, ne ti in ne oni. Naučiti se boš moral (za njih ne vidim nekga upanja) drugače ravnati z njimi, sicer boš imel težave tudi v kontaktih z drugimi ljudmi, posebej pa partnerko ali pa svojo družino, v kolikor jo boš nekoč imel. Verjetno si ne želiš, da bi imel tako štalo v svoji lastni družini, kot so jo vzpostavili tvoji starši. Za to se boš moral potruditi in se naučiti drugače ravnati, kot so te naučili starši in babica. Proč od njih!
Za kartoteko pa ti ne znam svetovat.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

če si storil prekršek to ne bo šlo v kazensko evidenco in te ne bo oviralo pri službi, ni pa nič dobrega. si pa zabeležen na policiji. Počasi me mineva potrpljenje in res ne vem, kaj hodiš domov. eni imajo dobre starše, drugim umrejo, tretji pa morajo iti svojo pot. nisi suženj niti tlačan in imaš svobodno voljo in lahko greš.

New Report

Close