Najdi forum

švedska grenčica

Spoštovani!

Zanima me, če kdo v Sloveniji izdeluje “malo švedsko grenčico” po receptu, ki ga v svoji knjigi “Zdravje iz božje lekarne” navaja M. Treben. Švedska grenčica, ki jo izdelujejo Mariborske lekarne in Bittnerjev Pervivo močno odstopata od tega recepta in ne prideta v poštev!
Za info. bom hvaležna.

Laura

Tudi mene to zanima, baje da se jo da naročit po spletu original iz Avstrie-kje in kako pa nevem, nekje sem prebrala na enem forumu, a nevem kje…mogoče se dobi kdo ki ve.

Tudi mene zelo zanima.
V Maximarketovi zeliščni lekarni mi je nekoč ena gospa rekla, da je Mb. ravno tako dobra. Sama sem kupila zelišča in jih namočila v alkohol.

Ja, kje si pa dobila kafro, pa beneški terjak, korenino brezstebelne kompave, mano…??? Jaz bi tudi sama namočila zelišča, ki morajo biti sveža!!!

Laura od kje to veš, da morajo biti sveža? Maria T. na splošno priporoča čaje, seveda iz svežih zelišč, a za čez zimo tudi sušena.
Nemogoče je dobit vsa zahtevana zelišča za š.g. sveža-v istem obdobju, ker ne rasejo vsa istočasno…

Jaz sem jo naredila pred leti. Vse sestavine sem kupila v lekarni. Sedaj se ne spomnim več, vendar mislim, da so imeli pripravljeno mešanico zelišč in terjak posebej. Namočila sem v domačem žganju. Še sedaj jo imam, ker jo je prišlo dosti in nisem pravzaprav rabila toliko. Ne vem pa če je še dobra, okus ima isti, učinkovitost pa je vprašljiva.
LP

Avtorica je v knjigi zapisala, da lahko žganje (žitno) poljubno dolgo stoji na zeliščih. Dlje ko se namakajo, bolj je učinkovita. Pred kolikimi leti je to bilo in na katerem območju, oz. v kateri lekarni so ti dali vse te sestavine. Mene so samo debelo gledali.

Laura

Ne vem več koliko let je, enih pet sigurno. Sem pa kupila v NG.
Lp

Laura še enkrat te vprašam kje si prebrala da morajo biti sveža? Jaz imam knjigo od Trebenove pa nisem zasledila da morajo bit zelišča sveža.

V Maximarketovi zeliščni trgovini sem kupila že pripravljeno zmes (mislim, da od mariborskih lekarn)

Nikjer v knjigi ni izrecno navedeno, da morajo biti zelišča sveža, vendar je dobro, če je katero izmed njih mogoče namočiti sveže. Poveča se učinkovitost preparata. Ja?!

Če so sveža zelišča jih daš 2 odmerka, še so pa suha pa enega.To velja za čaje ali za izdelavo tinktur.

New Report

Close