Najdi forum

Ali ima kdo izkušnje s sušenjem sadja v pečici. Na koliko stopinj je potrebno sušiti, koliko časa… Jaz sem poskusila češplje pa se mi ni posrečilo, sem baje imela na prenamal stopinj in je ves sok ven stekel.

Več ko 30* je preveč, pa še vratca morajo biti pri vrhu odprta. Za jabolka imaš lahko 50*, vendar prav tako odprta vratca. Skratka, predrago. Nabavi si raje sušilnik sadja. Cena nekaj nad 6000 sit v Intersparu, boljši v Merkurju nekaj nad 16000 sit. Čas sušenja za jabolka 8-10 ur, češplje dalj časa.
LP
Mik

Tisti sušilnik sadja, ki je tak okrogel in bel ni primeren za sadje, ker se preolgo suši, je pa zelo primeren za zelišča. Mi imamo za sušenje sadja večji sušilnik, ki je bil pa 40.000 sit, ampak se splača. V njem sušimo tepke (za kompoz) in jabolka. Pri tepkah tudi pri nas steče malo soka ven, čas sušenja je pa kar velik, ker so tepke debele. Problem rešujemo s tem, da hruške razpolovimo.

Kako pa sušite pomaranče, ki se jih da lepo izkoristiti za dekoracijo?

Spoštovani,
Iščem kakovosten sušilnik sadja in zelenjave.
Pred mnogimi leti se je dalo dobiti sušilnik, ki je bil narejen iz lesa.
Ali mi kdo lahko pomaga pri iskanju najprimernejšega sušilnika za sadje, zelenjavo inzačimbe?
LP maja

Maja,

tako sušilnico prodajajo v Splošnem mizarstvu Blaž Okorn (poišči na netu, drugače javim, da ti poiščem naslov in številko. Mi imamo tako ta veliko, v katero spravim cca. 30 kg svežih jabolčnih krhljev, dobijo pa se tudi manjše.

v glavnem, javi se, če te zanima.

T.

New Report

Close