šumenje v ušesu, operacija uhljev
17 letni sin ima od desetega leta zaradi močnega vnetja okvaro notranjega ušesa in posledično tinutis, piskanje v ušesu. Ima štrleče uhlje in si že od malega želi to popraviti. Sedaj se je osdločil za operacijo. Zanima me ali ima operacija uhljev kakršnokoli povezavo z njegovo osnovno težavo, okvaro notranjega ušesa. Če jo ima, bi mu kot starši operacijo uhljev absolutno odsvetovali, če pa ne, ga bomo pri tem podprli, da se reši vsaj te tegobe. Bil je že na posvetu pri kirurgu, ki mu zaupa in ki naj bi ga operiral.Svetoval je operacijo v tatalni narkozi. Zasledila pa sem , da večina plastičnih kirurgov za odrasle osebe pri tej operaciji uporabi lokalno anestezijo. Ali je totalna anestezija bolj škodljiva od lokalne oz. kaj bi svetovali vi.
Hvala za odgovor!
Spoštovana!
Štrleča uhlja nimata nobene povezave z notranjim ušesom, tako da operacija ne bo nobene škode naredila. Splošna anestezija je bolj komot, nič ne čuti in sliši, lahko pa se naredi tudi le z injekcijami, vse je odvisno od človeka in seveda od kirurga, kako je navajen. Jaz osebno lažje operiram v splošni narkozi (operacija je lahko bolj natančna).
LP. drIB.