Šumenje v ušesih (glavi)
Pozdravljeni,
imam težavo, ki me zelo zelo moti. In sicer pred parimi dnevi, ko sem se zjutraj zbudila mi je začelo neznosno šumeti v ušesih. Zato sem še isti dan obiskala zdravnika, ki je sicer rekel da je levo uho malo vneto, vendar da ni nič hujšega.
Nekaj časa je bilo šumenje podobno šumenju na TV (ko je na TV “sneg”), nato nekaj časa bobni, občasno slišim tudi utrip srca in zelo zelo me moti če kdo na glas govori, saj mi vse skupaj potem še odzvanja. Šumenje traja cel dan in včasih ga čutim tudi kot vibracijo cele glave, predvsem pa na zatilju. Občasno me boli tudi v predelu čela, kot bi morda bili sinusi zamašeni.
Zdaj pa me zanima vzrok temu. Malo čutim tudi da me boli grlo, iz nosa nimam nobenega izcedka, v ustih pa imam konstantno okus po “gnilobi”.
Zanima me ali je lahko vzrok šumenja v ušesih jemanje tabletk Tametil. Pred malo manj ko 6- imi meseci so mi jih predpisali v ljubljanski porodnišnici za vzpostavitev laktacije. Tabletke naj bi se jemale le ob začetnih težavah pri dojenju, vendar ko mi je laktacija upadla sem ponovno začela jemat te tabletke in laktacija se je izboljšala. Tudi na forumu Ginekologija in porodništvo sem vprašala dr. Pušenjaka o morebitnih posledicah dolgotrajnega jemanja, pa je bil mnenja da tabletke načeloma ne puščajo nobenih posledic. Tako da jemlejm tabletke še danes oz. sem jih do napada šumenja, saj sem se ustrašila da so morda vzrok za šumenje.
Prosim vas za vaše mnenje.
Lep pozdrav