Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Šumenje v ušesih

Šumenje v ušesih

Stara sem 38 let in imam probleme z sluhom, na splošno z ušesi. Slabše slišim na desno uho in imam vsake 2,3 leta pregled sluha pri avdiologu. Zdaj par dni opažam, da v desnem ušesu zjutraj ter zvečer se mi pojavlja šumenje. Utripajoče šumenje, kot npr bitje srca. Bolečin nimam. Prijateljica mi je rekla v hecu tinitus. Prosim, če mi lahko kdo pove kaj je to, ali moram iti k zdravniku?

Spoštovana Eli_Eli !
Če opažate šumenje par dni in le občasno se ne vznemirjajte. To je normalno ob intenzivnejšem pretoku krvi po žilah, npr. ob naporu – uho sliši tudi šumenje krvi v žilah, ki tečejo v neposredni bližini….To ni tinitus.
Lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

Pozdravljeni

Kar naenkrat se mi je pojavilo sumenje v levem usesu. Cez dan ni prevec motec, ponoci je pa zelo glasen. To traja dva dni. Grem kar takoj k zdravniku ali pocakam se par dni? Je mozno da je usesno maslo ceprav slisim cisto vredu?

Pozdravljeni,

navajate, da slišite čisto  v redu, tako da lahko čep masla izključimo kot vzrok šumenja.

Morda gre za nenadno zaznavno izgubo sluha v visokih frekvencah. Svetujem vam čim prej pregled ušes pri ORL specialistu in meritev sluha.

Lp,

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close