Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija šumenje-pomoč

šumenje-pomoč

Spoštovani!

Pred dvema letoma je sin po potapljanju začetel tožiti o bolečini v levem ušesu. Menili smo, da bo težava minila sama od sebe. Čez nekaj dni se je pojavilo tudi šumenje v ušesu. Nato smo opeljali k specialistu, ki je ugotovil hudo poslabšanje sluha pri visokih frekvencah – do 80 db in ni dal upanja na izboljšanje. Na srečo se je to popravilo, hudo šumenje v ušesu pa je ostalo nespremenjeno.
Vzrok za težavo ni bil ugotovljen – tistega dne je bila voda mrzla, potapljal se je – mogoče tudi kakšna druga travma.
Sliši dobro, zelo moteč pa je šum. Sicer to nekako stoično prenaša, kakšen dan je lažje, pogosto pa pravi, da ima občutek, da se mu bo utrgalo. Občutek ima, da mu nekdo stalno tuli v uho, on pa ga ne more utišati. Vem, da mu je zelo težko.
Veliko smo že poskusili storiti na psihološki ravni – da šum poskuša abstrahirati ipd., vendar precej neuspešno.
Veseli bomo nasveta strokovnjaka, pa tudi drugih bralcev za kakršenkoli nasvet.

Hvala vsem in lp, Marka

Spoštovani!

Priporočal bi še vam pregled v avdiološki ambulanti, kjer lahko preizkusijo ene vrste slušni aparat – tinitus masker, s katerim se nekoliko izboljša stanje šumenja.
Mislim, da velja poskusiti.

Lepo pozdravljeni, B.O.

Spoštovani,

glede na temo tudi mene zanima v zvezi s tem slušnim aparatom. Moja mama ima prav tako slabši sluh in šumenje v ušesu. Začelo se je pred dvema letoma, hodile sva k ORL specialistu, dajali so ji zdravila, tudi v infuziji na oddelku, vendar je dobila alergijo. Nato je jemala še Medrol, na kontrolnih testih ni bilo izboljšanja. Še vedno slabo sliši in ima šumenje v ušesu. Zdravnica je rekla, da bo takšno stanje ostalo.
Zanima me ,če pride pri vseh diagnozah ta aparat v poštev in koliko časa je že na razpolago? Zdravnica sploh ni omenila nobenega aparata, čeprav sem bila sama prepričana, da bo dobila slušni aparat.
Hvala v naprej za odgovor,Daša

Spoštovana ga. daša!

Uporabo primernega slušnega aparata vam bodo najbolje svetovali tisti, ki te aparate izdelujejo (Widex, Avdiovox,…) Vaša pa je izbira, katerega boste izbrali.

Lepo pozdravljeni, B.O.

New Report

Close