Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Šumenje, izguba sluha?

Šumenje, izguba sluha?

Pozdravljeni!
Moj oče, star 59 let, je bil prejšnji teden hospitaliziran v ORL kliniki, ker nenadoma na levo uho ni večslišal. Kot ga poznam, je tak človek, da ne bošelk zdravniku, če res ne bo zelo hudo, tako je tudi zdaj pravil, da mu je šumelo in piskalo že dalj časa, ampak se ni oziral na to. No, zdaj, ko je nenadoma “oglušel”, pa je le šel k osebni zdravnici, od tod pa naravnost v kliniko.
Glede na to, da nisem videla diagnoze, lahko povm samo, kar je on meni povedal, namreč ležal je e teden, vsak dan so mu dajali skozi žilo neko zdravilo (on pravi, da za širjenje žil), po 1 tednunaj bi bilo malo bolje, a vseeno ima še neka zdravila za domov in kontrolo čez mesec dni.

Kolikor ga že srašujem, če so mu kaj povedali, kaj mu je in od česa je to prišlo, ne zna nič povedati. Kot da se ne bi želel pogovarjati o tem. Njemu je važno, da mu ne piska več in da gre na bolje.
No mene pa skrbi za njegovo zdravje in bi varada vprašala, kaj neki se je zgodilo s sluhom mojega očeta. Bobnič je cel, sluhovod ok, menda je neka “napakica” v srednjem ušesu (kot pravi on), a nič hujšega, zdravnikipa pravijo (pravi on),da v 50% primerov nikoli ne ugotovijo vzroka. Vasih se popravi samo, včasih ne. Mene malo moti to, da zdravniki ne bi sploh ugotavljali vzroka za tako stanje. A je to mogoče? Kajvi mislite, od česa lahko pride do te gluhote? Dugo uho je ok, sluh brezhiben. Moj oče kadi (pravi da slabo škatlico ali manj na dan), sicer je aktiven, hodi v hribe, službo… Pred letom so mu ugotovili visok pritisk (in ima tablete za zbijanje) in menda povišan holesterov (tudi tablete). Se opravičujem, ker nisem bolj natančna. Hvala za kakršno koli informacijo!
Lp

Spoštovani!

Pri nenadni izgubi sluha je okvara v notranjem ušesu, ponavadi se zamaši ena majhna žilica in čutnice ne dobijo več dovolj krvi oziroma kisika. V veliki večini se dejansko ne najde nič posebnega, terapija je z zdravili, ki pa ne pomagajo vedno (žal). Preiskave, ki se delajo pri tej bolezni, nam povejo le, da ni vzrok tumor ali kap, drugo nam ne povejo (zaradi tega pravega vzroka v veliki večini ne najdemo).

LP. drIB.

New Report

Close