Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija šumenje in pritisk v ušesih

šumenje in pritisk v ušesih

Pozdravljeni,

Stara sem 56 let in se zdravim za astmo ( singular) in holesterolom ( tulip ).

Konec lanskega leta se mi je ( predvidevam, da zaradi prenehanja menstruacije – cca 1 leto ) nenadoma povišal krvni tlak in sicer iz 130 na povprečno 180.

Po obisku pri zdravnici sem dobila zdravila Piramil, 5 mg vendar se mi je pojavi dražeč kašelj.

Zdravnica mi je zamenjala zdravilo za Valsacor, 80 mg in že čez dva dni so se mi pojavili hujši problemi z ušesi. Pred tem sem sicer le odkar imam pritisk imela včasih občutek tiščanja globoko v ušesih.

Ušesa imam zamašena ( kot pri spustu oz. dvigu ) v njih mi šumi ter zelo malo slišim.To se mi dogaja večkrat dnevno z različno dolžino trajanja. Včasih več ur ali pa tudi več dni. Prej še nikoli nisem imela težav z ušesi. Prehlajena nisem, vode pa tudi ni v njih.

Zanima me ali je vzrok za to težavo stranski učinek Valsacorja ali se z ušesi dogaja kaj neodvisno od teh zdravil. Pri prebiranju navodil o teh zdravilih niso nikjer navedni podobni stranski učinki.

Težave z ušesi trajajo že mesec in pol, brez bistvenih sprememb na bolje ali slabše.

Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Spoštovana!

Težav, ki jih navajate so najveretneje posledica prekrvavitvenih motenj, najveretneje so neodvisna od zdravil. Priporočam pregled, da bi se natančno videlo, da je le to.

LP. drIB.

New Report

Close