Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Sum na tihi refluks in alergijo

Sum na tihi refluks in alergijo

Spoštovani,
prosim vas za nasvet.
Imamo dobre 5 mesece staro dojenčico s katero pa nekaj ni ok. Težave so se začele pri 2 mesecih ko je začela stavkati na dojki, pred tem je izredno lepo jedla in se zelo redila (cca50g dnevno). Ker je stavka pripeljala do tega da teža ni naraščala (18g dnevno) sva se morali začeti hraniti po steklenički, ki pa je ni sprejela in takorekoč nezna pravilno sesati iz nje še danes (poskusili smo veliko stekleničk in cucljev). Kljub temu se je neješčost nadaljevala zato sva šli v bolnišnico kjer so opravili kožni, krvni test alergije, 3xblato, kri, urin, Uz trebušnih organov, EKG in vse je bilo ok. Samoplačniško sva opravili še uz srčka tudi ok. No sama sem se odločila da poizkusim Allernovo in deklica je mleko rada jedla vendar v sami ješčnosti ni bilo razlike, ker so bili alg.testi neg je dr.rekel da uvedeva navadno formolu. Moje razmišljanje je pripeljalo do tega da ji allernova ustreza zaradi zgoščenosti zato sem jo začela hranit z AR formulo.
Tako sta doma minila dva mesece, punčka zavračala hranjenje potekalo je le v spanju in hoji pod napo cca.30-50 minut. Ker sem slišala da se ji mleko dviguje izbruha polije pa ga ne sem prosila za gastroenteroloski pregled. Moj sum na tihi refluks je potrdila ni pa nas poslala v LJ da bi opravili PH metrijo oz.dobili kakšno zdravilo, češ da deklica lepo napreduje celo nadpovprečno in da imajo zdravila stranske učinke.
Tako je minilo še pol meseca in punčko je vidno bolelo ob požiranju. Nato sem se odločila da ji bom formulo AR še dodatno zgostila in sem začela dodajati po čajno žličko rižolina….od takrat deklica veliko lepše in boljše je, razlika je ogromna, poje v max 10 minutah tudi do 170ml. (Pred tem pa cca.120 na 2uri, skupaj v 24 urah med 900-1100ml, tehta 7500kg, porodna 3650)
Ko sem že mislila da sva nekako premagali vse skupaj pa v plenici zagledam svežo kri. Mogoče tudi od trdega blata ki je bil v tej plenički, laboratorijski izvid je kri potrdil. Sedaj čakava alergologa (že 3 bo testirana) in gastroenterologa (še 2 meseca). Čisto sem zmedena kaj naj storim, nadaljujem z hranjenjem kot do sedaj? Nadaljujem z mlekom za alergike? Pediatrinja ni podala navodil pravi naj pocakava na pregled pri arelgologu.Po allernovi bruha in je nesprejme. No tudi gh nesprejme saj se ji ravno tako kot mleko dviguje.
No pozabila sem se napisati da bova hodili v razvojno ker ji je hranjenje v hoji vedno na isti strani povzrocilo nekako asimetrijo. Verjetno od poroda pa je po besedah nevrofizioterapevta precej zategnjena. Sicer terapije že izvajamo samoplačniško ker seveda nisem mogla zopet čakati križem rok.
Prosim za nasvet kako naj punčko torej hranim do pregleda ter kakšno tolažilno zd.razlago namreč lahko si predstavljate v kakšnem stresnem obdobju smo. Lp

Morda je diganoza tihega refluksa in posledičnega vnetja sluznice požiralnika res najbolj verjetna. Glede na to, kako zavrača mleko, namenjeno otrokom z alergijo in da dejansko na navadni formuli AR, ki ste jo še gostili, ni imela težav (do sedaj, ko ste opazili krvave nitke), je alergija na KML sicer vseeno možna. Sedaj ste itak ćže v času uvajanja goste hrane in znano je, da se vsak refluks z uvedbo goste hrane umiri, ker ni več vračanja vsebine iz želodca v požiralnik. Po navodilih hitro uvajanje gosto hrano, zaenkrat pa uporabljajte tisto mlečno formulo, po kateri ima najmanj težav oz. jo sprejema.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close