Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija šum na srcu povezava z žrelnico?

šum na srcu povezava z žrelnico?

Spoštovani!

Sicer še čakam na izvid od kardiologa, bi vas pa vseeno nekaj vprašala: sin (star je 5,5 let) je bil poslan h kardiologu zaradi šuma na srcu, vendar je zdravnik rekel, da je šum čisto nedolžen oz. se ga sliši zaradi povečane žrelnice..?! Sicer je že “hujše” bolezni dal skozi ( mislim na bolezni, ki so skoraj pri vsakem otroku, ko gre v vrtec, razne angine, vnetja ušes, do rota virusa – hospitaliziran, do mononukleoze – hospitaliziran, do bronhitisa – hospitaliziran…) tako, da že kakšno dobro leto nismo resno zboleli, oz. so bili samo prehladi ali virusi – brez antibiotika. Pri njemu opažam smrčanje, njegov govor je “skozi nos” drugega pa nič takega – posebnega. Zanima me (sicer vem, da takole bolj težko poveste) ali mislite, da bi bila pri njemu potrebna operacija ali naj se še počaka?

Hvala za odgovor in lp,

Aleksandra

Spoštovana!

Pride v poštev tudi operacija žrelnice, seveda pred tem pa ORL pregled, da se vidi ali je žrelnica res povečana in kakšne težave povzroča.

LP. drIB.

12 let nazaj sem bila operirana za ščitnico .pojavlja se mi cmok vgrlu po hrani najbolj pa po sladkarijah.čeprav nisem sladkosnedna pa imam ta cmok vedno v grlu,tudi zvečer ko grem spat.tu se začnejo problemi z mojim smrčanjem ki pa tudi ovire mojo družino .hotela sem kupiti sprej smrčin a ga v lekarni nimajo ,pa še posmehljivo so me gledali. prosim pomagajte mi iz te zagate hvala

Spoštovana!

Smrčanje ali cmok ni posledica operacije na ščitnici, cmok pa tudi ni vzrok za smrčanje. Cmok je posledica razdraženosti žrela (mrzle, gazirane pijače, kajenje, želodčna kislina, dihanje skozi usta, glasovnia obremenitev …). Pravih zdravil za to ni, potrebno je ugotiviti uzrok in se opotem temu izogibati. Za smrčanje pa priporočam pregled pri dr. Fajdigi (ORL ambulanta na polikliniki z napotnico ali ORL ambulanta v Barsos-u, brez napotnice)

LP. drIB.

New Report

Close