Najdi forum

Spoštovani,

v družini so težave- moja mama je suicidalna, odločno prepričana, da bo to storila. Pred kakim letom je bila depresivna in s podobnimi nagnjenji, takrat je bila na PHP. Tokrat je popolnoma lucidna, brez depresije, naveličina družinkih razmer, ki so razlog njeni odločitvi. Mi okoli nje, ji ne pridemo več zdraven. Obvestila sem njenega lečega zdravnika, ta jo bo danes obiskal, vendar ne pričakujem nobenega rezultata. Prostovoljno ni zainteresirana za zdravljenje, lečeči zdravnik pa je preveč pasiven, da bi dosegel prisilno hospitalizacijo. Kaj lahko še storimo? Pazimo na njo, vendar vsako sekundo ne moremo biti prisotni. Živimo v majhnem kraju, daleč od Lj.

Spoštovana Ana,
resna samomorilnost ( mora pa biti ugotovljena) je dopusten razlog za napotitev k psihiatru( to še ne pomeni bolnišnice)V manj kot uri vožnje je iz vsakega konca Slovenije možno priti do psihiatrične ambulante, tja pa bi jo tudi njen splošni zdravnik lahko napotil na pregled.Strokovnjak bo najbolj kompetentno ocenil, ali je hospitalizacija neitzbežna ali ne in bo tudi ustrezno ukrepal.

New Report

Close