Suha nožnica
Spoštovani,
v zadnjem mesecu sem imela zelo stresno obdobje, ki je najverjetneje vplivalo na moje težave v nožnici. Ta je postala izredno suha in malce pekoča (predvsem vhod v nožnico). Celo v času ovulacije ni bilo niti najmanjšega izcedka, zato ne vem, ali je bilo to glivično vnetje ali se mi je zgolj spremenil ph nožnice. 3 dni sem se zdravila s canesten vaginalno kremo, nato pa sem si 2 dni mazala še zunanje spolovilo in je bilo takoj bolje. Sedaj ko imam menstruacijo, opažam, da je vhod v nožnico še vedno malce občutljiv, na trenutke celo malenkost pekoč. Ali naj po končani menstruaciji vseeno še enkrat ponovim zdravljenje s canestenom in morda poskusim še z vaginalnimi kapsulami Gynophilus, ki obnavljajo vaginalno floro? Glede na to, da z možem delava na prvem otroku, je težko imeti spolne odnose, če je nožnica suha.
Za vaš odgovor vam bom zelo hvaležna.
Lp, Katja
Pozdravljeni,
Vzrok suhe noznice je lahko stres, zelo verjetno pa je, da glivicna okuzba lahko povzroci obcutek suhe in obcutljive noznice. Najbolje, da po menstruaciji nadaljujete z zdravljenjem. Nato pa z Gynophilusom za obnovo vag. flore.