Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija suha koža pri dojenčku

suha koža pri dojenčku

naš 4 mesečnik ima po, komolcih kolenčkih in po trebuščku suhe flekce v obliki kroga ki se množijo. pediatrinja je rekla, da naj mažemo z mastno kremo. kopam ga v oljni kopeli ga mažem z mlekom za suho kožo(takrat ponavadi začne jokat) in potem še namažem s kremo za suho kožo samo tam kjer so flekci. pa je par ur ok potem pa ima spet vse suho. je možno da je alergičen na mleko in jajca? tako meni pediatrinja in nam bo menda predpisala sojino mleko. ampak zakaj takoj po vsem mazanju skoraj niso vidni potem se pa spet pojavijo? hvala za odgovor

Lahko da je pri tvojem otročku kaj drugače, ampak pri našem se je prav tako začelo z zelo suho kožo, ki smo jo po nasvetu ene zdravnice mazali z mastno kremo in ta pa je bila še vedno kot brus-papir. Ko je druga zdravnica posumila alergijo na mleko in sem šla na dieto, je koža postala boljša. Na recept smo dobili tudi kremo z 30%aqua eucerolom, ki nam zelo odgovarja, važna pa je seveda dieta. Kar se alergije tiče še čakamo na druge teste, ker je bil prvi negativen, domači preizkus pa kaže, da imamo alergijo na mleko.
Če sumiš alergijo na mleko in jajca enostavno testiraj sama doma. Sama boš najbolje vedela če in kaj škodi otročku, pa še tisto čakanje na teste in izvide te ne bo tako ´ubijalo´.
lp,
mojcapec

možno je da ima atopični dermatitis brez alergije (ima ga fantek moje prijateljice). ona ga je nehala kopati in ga je le z vlažno krpico obrisala.

tako da ni nujno da imate alergijo!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Počasi umira kdor postane suženj navade, ponavljajoč vsak dan iste poti, kdor ne zamenja prestave, kdor ne tvega in zamenja barvo oblek, kdor ne govori tistemu, ki ga ne pozna. Pablo Neruda

aja, še to, če mi pišeš na mejl ti pošljem fotokopije revije o atopičnem, kjer je vse krasno razloženo.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Počasi umira kdor postane suženj navade, ponavljajoč vsak dan iste poti, kdor ne zamenja prestave, kdor ne tvega in zamenja barvo oblek, kdor ne govori tistemu, ki ga ne pozna. Pablo Neruda

Rincha

A mi lahko napišeš malo več o teh alergiji od tvoje prijateljice – mislim da imamo mi nekaj podobnega. Pa imam nekaj vprašanj. Oglasi se mi na moj mail. Hvala

New Report

Close