Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija SUHA KOŽA

SUHA KOŽA

Za boljše delovanje kože priporočajo uživanje svetlinovega ali lanenega olja. Ista olja lahko uporabljate tudi za nego kože. Mogoče bo ta informacija komu koristila.

lep pozdrav – mojca

kakšne so lahko alergije?

Krasno, naši mali že tako dodajam malo lanenega olja v kakšne obroke, ker je suhica, če pa je to še za njeno kožo dobro, pa sploh super!

Mojca!

Oboje najbrz zaradi vsebnosti omega-3 mascobnih kislin. Imate morda kaksen podatek ali je ribje olje ravno tako alergogeno kot ribe? Zaradi drugacne oblike omega-3 MK v lanenem olju bi jaz raje uzivala ribje, pa si ne upam, ker se moram rib izogibat.

Pa se eno vprasanje za vas Mojca; v nekaterih izmed prejsnih postov ste omenila kisel puding in piskotke z radensko. Mi lahko zaupate recept, prosim?!

LP Barb

Nekaj sem uspela pobrskat in nasla tole, se opravicujem ker ne uspem prevest:

SARA RUDGE, MD, of Gravenhurst, ON, inquires, “For patients allergic to fish, can you suggest supplements they can take that are non-allergenic and still provide the same health benefits?”
Fish oil supplements may contain fish protein that causes such a patient to react. The likelihood of a response depends on how much protein is present and the degree of sensitivity of the person. A well-refined fish oil should have minimal amounts of protein compared to crude extract. Some are specifically made for fish-allergic patients. Allergy skin testing with the fish oil supplement may help determine if there’s sufficient protein to cause an allergic response, although this should be followed by a careful oral challenge. People usually take fish oil capsules because of the long-chain omega-3 fatty acids they contain, substances that can help prevent heart disease. Similar agents are found in some vegetable oils, such as linseed, flaxseed, walnut and rapeseed, but they might not have the same benefits. PK

Ve torej mogoce katera za dodatek z ribjim oljem, ki je proizveden za alergike?
Hvala,
LP Barb

Jaz imam pa vprašanje v zvezi z lanenim oljem. Ga imam tudi sama namen kupit, pa me zanima, kako ga dajete? V kosilca ali kaj? Ne vem, kam sploh paše, ker ne vem, kakšnega okusa je…
LP

Joj, še nekaj za Mojco!!
Sem videla, da si nekje svetovala melaso, pa me zanima, koliko in kam jo daješ in kdaj si jo začela dajati svojemu pikcu ali pikici. Moja je stara 10 mesecev, na deklaraciji melase, ki sem jo kupila pa so navodila samo za doziranje odraslim (2 čajni žlički). Ali je možno, da je za mojo še prezgodaj?
Hvala!

Ko miksam bananino mleko (banane in riževo ali ovseno mleko), dam noter kake pol žličke lanenega olja. Sicer ima kar močen okus in vonj, ampak naših otrok ne moti (dokler ne vedo 😉

Laneno olje ima okus po orehih, ce dobite res kvalitetno in sveze. Hraniti ga je potrebno v hladilniku in cimprej porabiti, ker hitro postane zarko. V postev pride pa vsa hladna priprava, torej tako kot Jacqueline v sadni miks ali za solato, zelenjavno kasico, doma pripravljen namaz, tudi v skutico, ce lahko jeste mlecne izdelke – zlicko se kar zamesa notri.
Z melaso pa se da osladiti cajcek ali pecivo in tudi bananino mleko, ki ga je opisala Jacqueline.
LP Barb

Pred kratkim sem odkrila nov proizvod rastlinskega izvora OMEGAKTIV. Vsebuje omega 3, 6, 7 in omega 9. Pišae:”Omegaktiv vsebuje uravnoteženo mešanico petih različnih rastlinskih olj (laneno, olivno, svetlinovo olje, olje navadnega rakitovca, olje iz otrobov riža), ki predstavljajo izvor 4-ih izjemno pomembnih omega maščobnih kislin. Nebi smelo delati posebnih težav, kar se alergij tiče!

lep pozdrav – mojca

Recept za kisel puding je razvil zdravnik Tihole z namenom pomagati krepiti zdravje.
recept je sledeč:
– 1 liter mleka
– 2 pudinga (sadna, nikakor ne čokoladen ali vanilijev (tako piše v receptu)bolje brez sladkorja)

Ko se puding ohladi na cca. 40 stopinj se primeša 4 žlice tekočega navadnega jogurta, zmiksa, vlije v lonče, jih pokrije in postavi v pečico za 16-24 ur na temp. 40 – 50. Nato se postavi v hladilnik, kjer vzdržijo do 8 dni.
V zmesi se razvije kultura, ki ustreza naši črevesni flori in ureja delovanje črevesja.

O piškotkih pa je pisal nekdo drug, jaz sem napisala za kruh.

Lep pozdrav – mojca

Melaso priporočajo že v nosečnosti, zato jo lahko ponudiš tudi svoji punčki, kake pol žkičke za začetek. Sama sem sicer zagovornik, da se naj otrokom hrana čim manj sladka, oz. ne sladka, zato svetujem, da melaso vključiš le enkrat dnevno. Lahko se uporablja kot sladilo za razne sokove, čaje, jogurt… moja jo ima rada samo.
Laneno olje pa se lahko primeša v skuto in prečej izgubi svoj okus.

Lep pozdrav – mojca

Mojca, kje se ga pa dobi?
Cena?

Hvala za informacijo že v naprej.

Morajo ga imeti trgovine z zdravo prehrano in dodatki k prehrani, na obali trgovina Natura na koprski tržnici. Mislim, da je cena 4.000,00 sit. Sama ga še nisem nabavila, ker imam še nekaj ribjega izvora.

Lep pozdrav – mojca

Prosim Mojca, če mi lahko napišeš ime izdelka in proizvajalca.
Zelo bi bila vesela.
Hvala

Ime izdelka je “Omegactive”, proizvaja pa “ESI”. Informacije na brezplačnem tel.:080 12 77 ali http://www.sanofarm.si

lp-mojca

Hvala za recept in info, Mojca!

LP Barb

Hvala Mojca!

New Report

Close