Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Suh, pekoč občutek v grlu. Vprašanje.

Suh, pekoč občutek v grlu. Vprašanje.

Pozdravljeni.
Na vas se obračam s vprašanjem: kaj pomeni takšna bela barva v grlu (ob straneh na steni) kot je na teh fotografijah (mogoče je bliskavica pretirano izrazila kakšno barvo). Sicer vem, da so bele lise zadaj, na zadnji steni grla pokazatelj okužbe, gnoja, ki se pojavi ob okužbi. Ali podobno velja za stranske stene ustne votline? Pred slabima dvema tednoma sem sicer zbolel, imel sem približno 4 dni glavobola, ki je proti koncu izzvenel ter vročine (ta se je gibala med povprečno 38-39 stopinj), brez kakšnega izrazitega kašlja/izcedka. Ko se vročina 4. dan še ni spustila pod mejo normale, sem se oglasil pri osebnem zdravniku. Takrat mi je potipala bezgavke na vratu, oddal sem tudi kri in urin. Na krvni sliki je bilo rečeno da kakšnih bistvenih odstopanj pri urinu, ščitnici (to sem preventivno dal pregledati) ter krvi ni. Omenjeno je bilo, da je sicer rahlo odstopanje pri levkocitih in trombocitih (če se ne motim, ne spomnim se katerih je bilo več oz. manj) – za to je bilo rečeno, da nakazuje na morebitno infekcijsko okužbo, gripo (če se prav spomnim). Tako sem jemal Daleron C, Septabene, pozneje ANGAL (tega tudi zdaj še vzamem; Septabene so nekako izzvale preveč pekoč občutek v grlu). Kar me trenutno “muči” je občutek suhega, pekočega grla. Ker se nahajam med tednom v mestu, predvidevam, da je prisotnega veliko prahuv zraku kar bi morebiti imelo vpliv na takšen občutek v grlu. Kakšnih izcedkov iz nosu, glavobolov, bolečin ne čutim. Mogoče rahlo “čuden” občutek “napetosti” v ušesih in pod čeljustima (podobni občutki, ko sem prehlajen). Ali je vse to posledica prebolevanje okužbe oz. infekcije?
Omenim naj, da nisem kadilec in redni ne uživam alkohola (zgolj priložnostno) ipd.
Lepo vas pozdravljam.

Spoštovani,

gripa je kar huda okužba in res lahko pusti posledice še več tednov, tudi do 12 tednov. Kot ste sami ugotovili, ste zdaj pretirano občutljivi na iritante – dražeče snovi, kot so smog, prag, dim, parfumi, mrzel zrak.

Na slikah ni nobenega gnoja. Vse strukture so normalne. Na zadnji steni žrela so številni limfatični otočki – skupki limfocitov, ki reagirajo na okužbe. Skratka, nič bolezenskega.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close