Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija suh kašelj, bolečine v žrelu

suh kašelj, bolečine v žrelu

Spoštovani. obračam se na vas, zaradi dolgotrajnega suhega kašlja in pogostega vnetja žrela. pred mesecem sem bila prehlajena. začetne težave (bolečine v mišicah, zamašen nos in rahla bolečina v grlu), so hitro minile. pojavil pa se je suh kašelj, ki se vleče že ves mesec. pride nekaj dni, ko kašljam manj in potem spet več. najhuje je zvečer, ko imam občutek, da mi nekaj stalno draži sluznico. kot, da bi me nekaj praskalo po grlu. če grem na zrak, je bolje. nekako mi ne ustreza suh zrak. zjutraj se pogosto zbudim z bolečinami v žrelu in pordelostjo tega predela. to čez dan popolnoma mine. in za nekaj dni izgine, pa se spet pojavi. vročine in slabega počutja ni. tudi vratne bezgavke niso boleče ali povečane. zato tudi ne počivam in vseeno hodim okoli…pri osebnem zdravniku sem že bila. poslušal je pljuča in se ni odločil za pregled krvi in morebitno zdravljenje z antibiotiki. jaz pa več ne vem, kaj naj naredim. ker se dobro počutim, nekako ne bi spet hitela k zdravniku. hkrati pa se zavedam, da očitno čisto vse pa tudi ni ok. kaj mi svetujete vi? bi bilo smiselno ponovno obiskati zdravnika? naj še počakam? ali so v ozadju lahko kakšni drugi vzroki in ne gre zgolj za oslabljen imunski sistem? naj še omenim, da se zdravim za Hashimoto sindromom. ravno pred tednom dni so izvidi pokazali nizko vrednost TSh (0,72) in nekoliko povečano vrednost T4 / T3 (ne vem natančno) ( okrog 25). bi bilo to lahko kakorkoli povezano s kašljem in zgoraj navedenimi težavami?najlepše se vam zahvaljujem za vaš odgovor in vas lepo pozdravljam.

POzdravljena!
Če ste bila pri zdravniku in ta ni našel znakov očitne bolezbni potem je morda potrebno le pomisliti, da vas draži predvsem suh zrak.
Marsikdo ne ve, da je pozimi v toplem stanovanju zrak zelo suh in lahko povzroča težave kot jih navajate. Priporočam, da si nabavite merilec vlage v zraku in po potrebi tudi vlažilec zraka – se splača!
S ščitnico imate težave verjetno že dalj časa, in zato je verjetnost , da bi bila kriva za (novo) nastal kašelj manjša.
Lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

New Report

Close