Študij Medicine pri 21ih?
Pozdravljeni!
Drugo leto bom dopolnil 21 let. Lani sem se po končani maturi vpisal na študij Medicine, a mi je za študij zmanjkalo kakšne 4 točke. Vpisal sem se na študij mednarodnih odnosov, ker je to poleg Medicine edino področje ki me še nekako zanima. Letos sem se odločil za zviševanje splošne mature, a mi primanjkuje samozavesti. Mislim namreč, da sem “prestar” za študij Medicine, ki kot EMŠ traja 6 let. Doma mi študij odsvetujejo, češ da predolgo traja in da sem bolj za mednarodne odnose kot za Medicino.
Je pa to kar si zares v srcu želim. Sicer sem bil v vseh letnikih Gimnazije prav dober (povprečja sta mi vedno znižale Matematika, in Fizika zaradi manjšega spora s profesorjem, ki je poučeval ta predmet)
Naravoslovni predmet (Biologija) sem pisal 5 na Maturi kot tudi drugi izbirni predmet Umetnostna zgodovina. Angleščino sem pisal 8 (ekvivalenta 5ki na višjem nivoju), Slovenščino 7 in Matematiko 3 na osnovnem.
Pozdravljen,
vsekakor je po mojem dobro, da imaš visok cilj v življenju. Za študij nisi prestar in če je to to, potem sledi klicu.
Moram pa pripisati nekaj: če si pisal matematiko na osnovnem nivoju na maturi 3, to pomeni, da ti je v gimnaziji upravičeno zniževala oceno in da tega ni kriv spor s profesorjem. Prevzemi odgovornost za življenje in ti bo dosti lažje v življenju… tudi pri študiju.
Srečno!