Študij
Pozdravljeni,
Mene pa zanima,če se da študirati hkrati angleščino in španščino (na filozofski fakulteti).
Če kdo ima izkušnje s tem, naj mi prosim pove tudi kako je z vpisom (tja se želim vpisati po končani maturi in bi želela vedeti kateri od teh dveh predmetov se upošteva pri vpisu,za španščino me sploh ne skrbi,za angleščino je pa nekoliko večji vpis).
Hvala že vnaprej
no tak je, če sem iskrena, nisem najbolj navdušena nad filofaksom (sori, naravoslovka po duši), pa vidim, da ti še nihče ni nič odpisal
če še vedno nimaš informacij glede vpisa, jih najpodrobneje dobiš na spletni strani od filozofske fakultete, kakšne predmete točno rabiš naredit na maturi, ne vem, sigurno pa nekaj v družboslovni smeri (španščina, zgodovina, filozofija, psihologija, sociologija…) (http://www.ff.uni-lj.si/sites/default/files/Dokumenti/Studij/PrvaStopnja/predstavitveni_zborniki/2019/1_spanski_jezik_in_knjizevnost_d_2019-20.pdf
http://www.ff.uni-lj.si/sites/default/files/Dokumenti/Studij/PrvaStopnja/predstavitveni_zborniki/2019/1_anglistika_d_2019-20.pdf )
preberi sama
imam dve cimre s filofaksa, ena študira anglistiko in geografijo, druga španščino in sociologijo. Oboje seveda lahko študiraš, je pa pogosto problem prekrivanja predavanj ene smeri z drugo, tako da se moraš tekom leta sama odločit katero predavanje boš preferirala oz. kater predmet bo pomembnejši ali obvezen.
Kolk je men jasno, ni ne en ne drug študij zahteven, vem sicer da se pri španščini matrajo z nekim predmetom v zvezi z glagolom, angleščina zna bit pa nadležna, če ne maraš brat angleških klasik. Pa priprav se na pisanje ogromnega števila seminarskih nalog
sm pa mnenja, da moraš dobro premislit kaj boš s končno izobrazbo. Če to ne bo neko prevajalstvo/tolmačenje, mogoče dopolnitev s pedagoške strani za poučevanje, pol ne vem kaj češ s tako šolo. Veliko ljudi, se odloči za filofaks, ker je to slišat zanimivo (kater drug faks bi pa še imel predmet ”Uvod v gejevske in lezbijčne študije”), pol pa šihta ni al je pa v neki x smeri. Dober primer je moj brat, ki z diplomo sociologije in zgodovine zdaj dela na Švedskem javnem prometu…