Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Mladi, ljubezen in spolnost študentje in subvencija

študentje in subvencija

Študentje in subvencija:

Živjo

A ste že slišali, da bo v letošnjem študijskem letu subvencija znašala le 3000 SIT. Mislim, absurdno. Mene je skor na rit vrglo, ko so mi to povedali v pisarni študentskih domov. S tem denarjem si oktobra še mesečne vozovnice ne bom mogla kupit. Ne vem, koga bi lahko krivili za to, ali novo vlado ali naše ljube poslance v študentskem parlamentu, ki brezskrbno zapravljajo denar, ki naj bi bil namenjen študentskim potrebam. S tem mislim tudi na študentski protest, ki sigurno ni »koštal« malo denarja, še posebej pa reklamni spot, ki so ga vrteli na RTV, potem pa so tu še razne študentke prireditve itd. Saj nimam nič proti njim, tudi sama se jih udeležujem, toda mislim, da bi morali najprej poskrbeti za osnovne stvari. Sploh me ne bo čudilo, če bodo tudi cene bonov grozno narastle. To je moje mnenje, kaj pa vi mislite o tem!

Živjo

Sem izredna študentka in še bolj občutim vsako višanje cen- kot prvo se mi šolnina vsako leto poviša za približno 30.000 sit in zaradi skromne pokojnine staršev moram celo poletje garat v kakšnem šanku (ker druzga itak ne dobiš) če želim v naslednje študijsko leto. Počitnice, morje,… odpade!! Še dobro, da vsaj izpite dobro delam. Pa med letom moram tud kje kej dalat če hočem preživet. Ja štipendija- lih za prevoz pa nekaj hrane je!! Pa naj še to obdavčijo!!
Tako da postanem ob vsakem takem dogodku (podražitve,…) še bolj žalostna, ker vidim kako nekateri bogatijo se na faks vozijo s takimi avti, da kar stran pogledam, da o vsakotedenski menjavi kolekcije oblek in čevljev niti ne govorim, drugi pa moramo, že samo za to da se vpišemo v naslednje študijsko leto, krepko garat in se marsičemu (skoraj vsemu) odpovedat z upanjem da ne bo večno tako.
Šolnino višajo z izgovorom, da se vse draži (benzin, hrana,…) a ob tem upoštevajo le sebe- kaj mislijo da so za nas te stvari zastonj??????!!!!!!!!!!
Res žalostno je vse skupaj in tudi jaz ne vem kdo je kriv za to. Niti ne razmišljam več o tem, ker mi je hudo, ker grem raje na sprehod in mislim na lepše stvari, ki NJIM niso dane- že samo to da znam prisluhniti ptičjemu petju je privilegij, ki ga ONI nimajo. Slaba tolažba, vendar vsaj nekaj še obstaja, česar se ne da kupiti z denarjem- samo najti je treba.

LE POGUMNO ŠTUDENTJE!!!!!!!!!!!!

Pozdrav, Neža

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close