Najdi forum

Spoštovani,

od Zavoda za šolstvo imamo odločbo za povrnitev stroškov vožnje otroka v šolo. Na občini mi sedaj želijo povrniti le kilometrino, jaz pa bi raje uveljavljala stroške za javni prevoz – avtobus.

Zanima me, ali kje obstaja kakšen pravilnik, kjer je to natančno opredeljeno. Ali lahko občina plača le stroške kilometrine, ker naj bi bilo to za njih najugodneje ?

Vse znanke, s katerimi imam stike imajo povrnjene stroške od javnega prevoza za sebe in otroka.

Lep pozdrav in hvala za odgovor.

Katja123,
bom povprašala in vam sporočim.

Lep pozdrav in lep dan, Petra

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Gospa Petra,

zanima me, ali ste že kaj zvedeli glede povrnitve stroškov.

Lep pozdrav,

katja

Katja123,
žal še ne. Gospa, na katero pomoč sem računala, je v staležu. Predvidoma naj bi se v službo vrnila v drugi polovici tega tedna.

Pošlji oblikovano (27-11-06 20:02)

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Mene pa zanima, kako to, da vašemu otroku občina ne plača prevoza v šolo avtomatično, tako kot drugim otrokom?

Katja,

še zbiram informacije.

Katja,
Obstajajo majhne razlike med občinami. Razlike v povrnitvi potnih stroškov so tudi odvisne ali gre za predšolskega ali šolskega otroka (v prvem primeru stroške povrne ministrstvo, v drugem primeru pa občina), ali je starš zaposlen ali ne, kje se nahaja zavod, šola (koliko km je oddaljen od kraja bivališča) ali ima šola urejen šolski prevoz, ali otrok potrebuje spremljevalca…
Načeloma se uveljavlja tisto, kar se koristi – javni prevoz ali kilometrina.
Kaj več pa boste izvedeli na občini.

New Report

Close