Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Strokovnost ginekologa?

Strokovnost ginekologa?

Lepo pozdravljeni!

Imam izbranega ginekologa, ki sem ga obiskala lansko leto in letos bi morala že na pregled pa imam slab občutek. Ginekolog, ki ga imam izbranega je podjetju kjer delam dolžan nekaj denarja in je v tožbi (sem hčerka šefa). Obisk pri njem odlašam prav zaradi tega. Nimam nobenih problemov a bi vseeno rada opravila letni pregled. Tudi ginekolog je vredu.
Naj še povem da sem razmišljala o zamenjavi ginekologa pa bi potem tretjič zapored bila pri drugem ginekologu.

A bi situacija lahko vplivala na moj pregled oziroma sodelovanje z ginekologom?

Vem, da je malo čudno vprašanje pa vseeno hvala za odgovor.

Draga Marija,

Osnovna stvar, ki jo potrebujete pri zdravniku je vaše in njegovo zaupanje. Če tega ni, je boljša zamenjava, tudi 10. če je treba. Kar zadeva strokovnost dela vam težko odgovorim, ker smo tudi zdravniki ljudje. Tudi mi imamo svoje človeške napake, ki jih pred pacienti znamo ali ne znamo skrivati ter na kvaliteto našega dela vplivajo ali pa ne. V glavnem velja, da privatne probleme puščamo doma. Kolikor gre, seveda. Zato vsaj nalašč noben zdravnik ne bo pacientu škodoval iz kateregakoli razloga. Morda si bo vaš ginekolog celo štel v čast, da se mu hčerka njegovega “upnika” kljub tožbi ne izogiba. Morda pa sploh ne ve, kam sodite? Morda pa bi ga kar direktno vprašali, če ga moti, da še naprej hodite k njemu? Če ga moti, tega kot ženska ne boste “preslišali”, ker se na neposredna vprašanja ne da tako prepričljivo lagati, da se ne bi vsaj za hip “razkril”. Če vajin “odnos” ne bo sproščen velja pravilo iz prvega stavka tega odgovora!

New Report

Close