Strije
Vichyeve in podobne ne smeš uporabljati, vsaj tako pravijo farmacevti. In nobenih drugih, ki bi agresivno posegale v tvoje telo (kožo). Preostanejo ti predvsem tiste kreme, ki jih dobiš v Baby centru in podobnih trgovinah (in so predvsem na bazi olivnega olja). Jaz uporabljam Aventovo, ker mi zelo diši. Ko pa te nimam, pa navadno vlažilno. Drugače so pa te kreme bolj “topla voda” in je nastanek strij bolj odvisen od tega kakšno kožo imaš (kako rastezljivo), koliko in kako na hitro se rediš itd.
Kakšna strija nam ne uide ;))
Jaz uporabljam Aventovo olje. Sem drugič noseča. Prvič sem uporabljala kremo Sanosan, ki jo prodaja Ariel a mi je trebuh spokal do popka pa še na boke. Zdaj sem v 31 tednu in o strijah trenutno (trkam) ni ne duha ne sluha. Sicer pa mi je najhuje popokalo zadnji mesec nosečnosti, ko se mi je trebuh spustil.
Uspešno borbo želim!
Miša P.
Meni so v lekarni rekle, da je res odvisno od samega tipa kože in od tega, koliko si za kožo skrbela prej. Torej, če se prej nič ne mažeš, potem naj ti tudi tele kreme proti strijam ne bi delale čudežev. Najprej so mi dali kremo od Galenica, pa se mi je njen vonj zelo upiral, in imam zdaj Aventovo olje, ki tako lepo diši po pomarančah. Kakšen pa bo efekt, bomo pa še videli.
Meni je v prvi nosečnosti v prvem mesecu tako hitro narasla teža, da so se mi čez noč naredile strije po bokih, stegnih in prsih. Neznansko mi je bilo hudo, zlasti zaradi prsi.
Ko pa mi je začel rasti trebuh, sem se mazala z Afrodito. Očitno sem začela dovolj kmalu in na trebuhu res ni bilo nobene strije čeprav sem imela ogroomen trebuh. Mnogokrat kasneje mi je bilo žal, da sem zamudila ostale predele telesa. Npr. zlasti letos poleti, ko sem v trgovini pomerila super hlače z zelo nizkim pasom in so mi na bokih na vsaki strani ven zevale po 2 zares velike strije. Za zjokat.
Noseč si le 9 mesecev, strije pa trajajo celo življenje.
Zdaj v prvih mesecih uporabljam le niveino mleko za telo, za prsi pa občasno afroditino kremo. Zaenkrat se moja koža počuti odlično – za razliko od vsega ostalega 🙁
Poleg tega pa je prav, da s kremami skrbiš za svojo kožo, ker elastičnost koži potem tudi omogoči, da se čim bolje povrne v prvotno stanje. Vdati se v usodo in si reči, da je vse odvisno od tipa kože, ni pametno. Jaz imam dokaz, da se splača svoji koži, kakršnakoli že je, pomagati s kremo. Če bi bile kreme res tako brez veze, jih ne bi tako masovno proizvajali.
pozdravček,
miki
Ojla!
Med prvo nosečnostjo sem se mazala z baby oljem znamke Bübchen in po trebuhu (imela sem ogromnega) in prsih nisem nič popokala. Imam pa strije po bokih.
Zdaj se pa od prvega dne mažem z istim oljem po celem telesu in upam, da bo rezultat dober.
LP, T.
Mazati priporočajo od 3 meseca dalje, jaz pa sem bolj zato, da se začnemo že kar takoj.
Prejšnjo nosečnost sem uporabljala kremo proti strijam od Mothercare in sem imela srečo, strij je nekaj nastalo le na bokih.
Tokrat uporabljam pa Sanosan, upam da ni tako zanič, kot so povedale punce zgoraj.
Strije nastanejo globlje v kozi, zato kreme ne pomagajo. Jaz se sicer kljub temu mazem, vendar bolj zato, da me ne bi srbela koza, pa se mi se kljub mazanju lupi. Strije imam se iz pubertete (boki, dojke), zdaj so se mi na bokih ze pojavile nove, vendar me ne ganejo vec, ker sem ze navajena biti strijasta 🙂