Strije se ti res pojavijojo, ko se zrediš. Ampak tud men ni nič več jasno. Sama imam podobne izkušnje kot ti. Ko sem bila debela strij nisem imela, ko pa sem shujšala (v pol leta 25 kg) so se mi pa pojavile. Ampak samo na zunanji strani pazduhe (ob strani). Res čudno! Nikjer drugje jih nimam. Res niso tako opazne, da bi me pretirano motilo.
Ko se zrediš pa naj bi se strije pojavile zato, ker se ti koža razteza in ob tem poka.
jaz imam tud probleme s strijami.pojavljajo se mi na stegnih trebuhu in opazila sm jih tudi že pod pazduho(roki). mazala sm se tudi z neko kremo proti strijami pa ni nič pomagalo. sčasoma se črtice pozgubijo in niso tolk opazne več.
ker sm ravno prebrala da so se vam pojavile zaradi tega kar ste shujšale toliko kg me zanima na kakšen način ste se to lotile, ker bi jaz tudi mogla iti kak kg dol. hvala pa lep pozdrav
Živjo!
Jaz sem se hujšanja lotila v 2 letniku sr. šole. Takrat sem drastično omejila vnos hrane in bila zelo aktivna. Fitnes, tek, rolanje in obvezno zvečer telovadba (do 500 trebušnjakov). 2 meseca moj trud ni bil opazen niti za gram. Hotela sem že obupat, nakar so kile šle dol tud po 5 na enkrat. V pol leta sem tako izgubila 25 kg. Če se spominjam nazaj kaj vse sem dala skoz, nevem če bi mi še enkrat uspelo. Zato še toliko bolj pazim na prehrano in se ukvarjam s športom, ker se bojim, da bi se nazaj zredila. Sama sem ga s takšno dieto precej polomila. Mislim na zdravje, saj sem oz. imam še vedno veliko zdravstvenih težav. Izguba menstruacije, oslabelost srca, slabi zobje, lasje,…
S tem se ne hvalim, ampak te želim le opozoriti, da se vsakršnega hujšanja loti z glavo. Veliko športa, pa zdrava hrana!
Ne jej zvečer, pij veliko tekočine. Najbolje vode! To so moji napotki do lepe in zdrave postave. Takšnih napotkov bi bila tudi sama potrebna pred leti. Ampak saj veš, učimo se na lastnih napakah!
Pa srečno!