stres v nosečnosti
Pozdravljeni.
Sem v 6 mesecu nosečnosti in pred kratkim sem doživela stres-
izvedala sem da imamo “hitrega”raka v ozji druzini.
Telo se mi notranje trese, menim da bi morala k zdravniku po
neka zdravnila, kajti občutek imam da brez zdravil ne bom zmogla.
Kaj je večja škoda zame in za otroka, da vzamem kakšno pomirjevalo
ali da trpim.
Očitno bo tole vse skupaj trajalo še kakšen mesec, vendar jaz resninčno
nisem robot.
Hvala za vsak vaš odgovor.
Zdravo!
Tudi pri meni je podobna situacija. Ko je bil oče operiran na debelem črevesju zaradi raka, mi je kirurg povedal, da ima oče ta hitrega raka in da niti 6 mesecev ne bo dočakal. Novico mi je povedal na tak način, (čeprav je videl , da sem noseča), da ga ne privoščim nobenem; z ironičnim smehom češ, škoda ,da smo ga sploh operirali. V tistem trenutku se mi je podrl svet, občutek sem imela, da se mi bo iztrgalo vse kar je v meni. Brezobčutno se je obrnil in odšel, tako so mi sestre, ki so videle kaj se dogaja priskočile na pomoč.
Moram ti povedati tole, da sem se približno dva tedna počutila zelo grozno, nisem spala, jokala sem zelo veliko. Vendar potem čeprav se sliši kruto, sem si v mislih govorila, zdaj je bolj pomemben otrok saj očetu ne morem tako ali tako pomagati, škodujem pa lahko sebi in še nerojenemu otroku. Povedati ti želim to, da ti bo čas pomagal preboleti. Jaz se sedaj veselim vsakega dne, ki ga oče preživi še bolj pa zato ker je minilo že polovico časa, ki so ga zdravniki pogojevali očetu a on se drži zelo dobro (vidim, da včasih ni potrebno jemati zdravnikovih besed dobesedno, saj se tudi oni motijo). Tako se zdaj skupaj veselimo in komaj pričakujemo novega družinskega člana.
Tako misli na svojega nerojenega otroka in uživaj vsak dan s sorodnikom posebej.
LP Manica