Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Streptokok angina

Streptokok angina

Pozdravljeni, prosim za mnenje. Pri hčerkah se je v tretje že ponovila streptokoka angina, pozitivna z brisom. Zanimivo je to da ob 1 potrditvi dobita 10d ospena, znaki izginejo-samo vneto grlo, pikice in rdecina, bolečine v trebuscku- antibiotik se poje po pravilih do konca, stanje se izboljša, čez 3 dni se ponovi- samo grlo- pikice, rdečina, gnojno..bris pri obeh spet pozitiven, brez vročine! Spet 10d Ospen, po pravilih, menjava ščetk itn. 11 dan po 1 antibiotiku, pri mlajši pikice se ne čisto izginjeo, prosim P za ponovni bris, k sreči -. A glej ga zlomka čez 2 dni ponovno isto- grlo, slabost brez vročine bris spet  pri obeh +! Sedaj smo na Sumamedu , 5 dni. S tem da na grlu po dveh dozah se ni sprememb. Naj dodam da smo antibiotike do zdaj imeli samo 1x (6 in 7 l)..

 

Hvala za vsakršen nasvet in lep večer 🙂

Ponavljanje streptokoknih angin ni nič novega ali neobičajnega. Streotokokne angine se ponavljajo. Vsekakor pa ni primerno v tretje zdraviti z antibiotikom, ki ima slabše delovanje kot penicilin. Smiselno je narediti bris in ga poslati na Inštitut za mikrobiologijo, kjer ugotabvljajo ali so prisotne še kakšne druge bakterije in občutljivost na antibiotike.

Po 4. anigini se zdravnk lahko posvetuje z infektologom za zdravljenje z extencilinom (injekcija penicilina), če ima otrok 6-8 angin letno in ima znake oviranosti zaradi velikih mandljev(dihalne premore med spanjem, npr.) se specialist ORL odloča, da svetuje operativno odstranitev mandljev.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close