Stranski učinki zdravil
Pozdravljeni,
Ne vem če se obračam na pravi forum, pa vendar bom vprašala. Partner se je pred dvema mesecema začel zdraviti za glavobol v skupkih (hortonov glavobol) predpisan ima Imigran ob napadih in redno jemanje Topamax 75mg za preprečevanje. Zdravnik ga je posebej opozoril na možnost stranskih učinkov seznam v navodilih je kar dolg (posebej je omenil depresijo). Pred nekaj tedni sem začela opažati spremembe v vedenju, postal je verbalno agresiven, vedno bolj se zapira vase, za svoje zdravstvene težave je začel kriviti mene. Ko ga povprašam o počutju pove da je v redu in da se mu ne zdi da je karkoli drugače, čeprav je tako kot da bi govorila s povsem drugim človekom. Naj omenim še da kljub zdravilom občasno kadi marihuano, ker se mu zdi da to nima nobene povezave z zdravljenjem. So to lahko stranski učinki zdravljenja in souporabe marihuane? Če je to možno me zanima kaj lahko sploh naredim da mu pomagam, glede na to da me odriva in zanika da ima težave.
Najlepša hvala za vaš čas
Pozdravljeni,
med stranskimi učinki Topamaxa so opisani tudi živčnost, razburjenost, spremembe razpoloženja, med ostalimi. Torej, možno je, da je sprememba posledica jemanja zdravil. Z gotovostjo tega ne bomo nikoli vedeli. Moram pa povdariti, da je redno kajenje marihuane, pomembno omeniti zdravniku, saj se medsebojni učinki zdravil in marihuane lahko nepredvidljivo zapletajo. Dobila sem vtis, da se za zdravje partnerja več zanimate vi, kot on sam in to nikoli ni učinkovito. Za zdravje smo odgovorni sami, če smo starejši od 15 let in smo sposobni odločanja. Mislim, da bi bilo v tem smislu koristno se s partnerjem pogovoriti.
Lep pozdrav,