Najdi forum

Strah pred višino?

Najprej Vas lepo pozdravljam, stara sem 22 let in moj problem tiči v tem, da zelo rada zahajam v gore in vse kar je povezano z njimi, vendar do letos je bilo vse v redu, nič strahu pred prepadi, jeklenicami in klini, letos poleti se pa mi je v “glavi nekaj spremenilo”- postalo me je strah, predvsem na izpostavljenih terenih v visokogorju, po grebenui sploh ne “upam” prečit s pokončno hojo ampak sem nekakko upognjena – stisnjena skupaj in noge me ne nosijo tako kot bi me mogle. Res bi rada Vaš nasvet kako naj počasi premagam ta strah, ker drugače mi je zelo lepo v gorah.
Že v naprej se Vam lepo zahvaljujem in še naprej lep dan!

Spoštovana Karin M.,
zoper akrofobijo. kot se vaša težava sicer imenuje, vam svetujem da uporabite metodo preplavljanja, o kateri sem že večkrat pisal na tem forumu,vendar je tu učinek počasnejši kot ob uporabi zdravil, predvsem zaviralcev prevzema serotonina.Obseg in intenzivnost akrofobije sta obratno sorazmerna z motivacijo za neko dejavnost.Primer: strah bo manjši ali pa se bo povsem polegel v primeru da bi morali sami zamenjati strešnik na slemenu vaše hiše, vremenska napoved pa bi obetala dolgotrajne in obilne padavine z rekordno količino vode na kvadratni meter.Analogno je pričakovati, da boste v družbi, v kateri se počutite resnično varni in zaželjeni tudi bolj izpostavljena mesta na višini kaže prašli.

New Report

Close