Najdi forum

strah pred šolo

Septembra bo moja 7 letna hčerka šla v drugi razred devetletke. Lani je imela s šolo veliko težav, pojavljali so se ji različni strahovi. Z njo smo se ogromno pogovarjali in ji skušali pomagati po najboljših močeh. Pogovorila sem se tudi z njeno učiteljico, vendar nisem naletela na posebno razumevanje. Ker bi verjetno tudi letos podobno, me zanima, če kdo pozna kakšnega otroškega psihologa, ki bi ji lahko pomagal premagati strahove.

Za odgovore že v naprej hvala in lep pozdrav, Ana

Ko sem tole citala,sem takoj pomislila na to,da je le z uciteljico nekaj narobe,ne pa z vaso hcerko.To je pokazala ze s tem,ko se ni kaj prevec dala motiti,ko ste jo s tezavo seznanili.Predlagam vam pogovor z ravnateljico.povejte vse kar vam lezi na dusi.V koncni fazi lahko otroka prepiste.Vsaka uciteljica ali vzgojiteljica..naj bi delala s srcem in duso…Pri morebitnih tezavah pa s starsevsko pomocjo…pomagati otroku in tezave prebroditi.Mislim,da imate to pravico.In lahko mirne duse vse to tudi zahtevate za svojega otroka.Starsi se premalokrat postavite za svoje otroke.Nikar toliko ne verjamite le uciteljicam..prisluhnite otroku,,najbolje ga poznate prav vi.Otrok zmeraj ni le kriv za svoje tezave in probleme…vse to se lahko zrcali skozi otroka.Poskusite na te tezave gledati z drugega zornega kota..in s skupnimi mocmi..tezave odpravite.Pa veliko srece…

V ZD ŠIška dela otroški psihiater dr. Vesna Markič, ki je mislim da med redkimi pshiatri za otroke v Ljubljani (razen v kliničnem centru)

Draga Vrtnica,
hvala za spodbudne besede. Se strinjam, starši se premalokrat postavimo za otroke. V šoli na roditeljskih sestankih se redko kdo od prisotnih staršev oglasi in izpostavi resnične probleme. Vsak se boji, da bo s tem škodil otroku. Se mi pa zdijo po učiteljice po šolah bistveno manj prilagodljive in pripravljene na sodelovanje kot vzgojiteljice v vrtcu, vsaj po mojih izkušnjah.
Lp Ana

Mislim, da vzrok ni v otroku. Z učiteljico enostavno nista našli skupnega jezika. In prepričana sem, da bo bolje, ko bo dobila drugo učiteljico. Govorim iz lastnih izkušenj. In starši se moramo vedno postaviti za svojega otroka, če se mu godi krivica.

hvala bogu da nisem imela teh tezav

New Report

Close