strah pred sanjami
Že od nekdaj imam strašne more, sredi noči sem se zbujala vsa prepotena in objokana zaradi strahu. Kasneje sem začela sanjati vse bolj čudne stvari, ki so bile velikokrat povezani z življenskimi dogodki, kot so smrt, bolezen…Strah me je sanj, saj so imele že velikokrat ključen pomen. Na obletnico smrti mojega bližnjega sem doživela nekaj kar še v življenju nisem, čeprav sem zjutraj ko sem se zbudila mislila da se mi meša. Strah me je saj se te more dogajajo vse pogosteje. Sanajm o čudnih, groznih obrazih, ki naj bi bili člani moje družine in podobno. Sanje mi močno vplivajo na mojo psiho. Nekoč sem sanjala o starki, ki je lebdela zunaj pred mojim oknom, ter me tolažila, da bo še vse uredu. A starka je bila grozna, hotela sem zavpiti, pa mi je položila prst na usta in reklla:” psss, ne boj se, vse bo še vredu.”. Zbudila sem se sredi sobe, okno pa je bilo odprdo in zavesa odgrnjena. Tako me je bilo strah, da se nisem niti premaknila, le zakričala sem in stala tam, dokler ni prišla mami. Res me je strah in čezdalje slabše je. Mogoče se vam bo zdelo neumno ali neresnično, a meni poganja strah v kosti. Kaj naj storim. Že v naprej se zahvaljujem za odgovor!
Spoštovana Miška,
nočne more so pogosto nadaljevanje dnevne psihične tenzije, ki se kaže v simbolični obliki.Ker specifičnega zdravljenja ne poznamo,lahko nanje delujemomle posredno, torej z urejanjem sicerš njih ivljenjskih zapletov.V vašem promeru je šlo za intenzivno čustveno navezanost, ki je trdno zasidrana v spominu in pobuja tudi močne odmeve.Konkretna vsebina je nepomembna in ker gre za simbolično predelavo, vsebinska razlaga tudi ni smiselna, ali pa bi predstavljela preveliko ugibanje.Vsekakor, ne gre za stanje ogroženosti, je pa možno da se bo ( lahko v različni vsebini ob podobni priložnosti tudi ponovilo.Skušajte si napraviti življnje prijetno.