Najdi forum

Strah pred ponovitvijo

Ker sem bila pred časom zelo zadovoljna z vašim odgovorom, ker se res posvetite vsem nam tukaj na tem forumu, bi spet rabila eno pojasnilo. Sedaj pa k mojemu problemu, no če bi se temu lahko takole reklo. Pred tremi leti sem zapadla v eno stanje – situacijska depresija – diagnoza psihiatra (jemanje 4-5 mesecev antidepresivov Zoloft in občasno Lexaurin 1,5 g – se mi zdi). Do tega vsega pa je prišlo po kolabiranju na kavi z mamo. Od takrat nikamor nisem upala stopiti, ne peljati….vse povsod me je bilo strah, ponoči sem imela panične napade – hitro bitje srca, prekomerno znojenje, skratka občutek, da te bo pobralo.

Sedaj pa me je strah da se še kdaj to povrne. Nevem zakaj o tem premišljam (stara sem 24 lel). A lahko depresija pusti kakšne posledice? Npr. a lahko pride do hujše psihične bolezni. Zanimvo ob moji depresiji je bilo to, da sem se bala smrti, ne pa da bi še pomislila na samomor. Ob misli na smrt me je zmrazilo. Sedaj je vredu, tudi v sorodstvu nimamo duševnih bolezni. Se lahko še kdaj to povrne? Sama mislim, da seveda, ampak bom drugič tole znala bolje obvladovati, kot prvič.

Toliko, hvala.

Spoštovana Meli,
depresivna stanja se lahko ponovijo, verjetnost, da se bo to zgodilo je odvisna od kvalitete dosežene remisije po prvem zdravljenju in od morebitnih novih provokativnih in bremenečih dejavnikov.Teh se skušajte čimbolj izogibati,utrjujte svojo fizično kondicijo, pa bo vnaprejšen strah odveč.

Kaj praviš na tole: Težko je umret, samo do zdej je še vsakemu ratalo.
Pa brez zamere. Lep pozdrav, Plinij (iskrica iz Dela, ne me spraševat po datumu)
:O)

Pozdravljeni!
Pravzaprav ne morem /ne znam napisati nic spodbudnega.
Tudi jaz imam izkusnjo z depresijo. Groza me je misli, da se stanje ponovi, ob spominu postanem kar solzna. Ne vem, ce bi ga bila sposobna preziveti. Tako zelo je hudo.
Verjetno bo ta strah vecno ostal in je treba ziveti s tem. Pravijo, da moras pustiti,da strah “stece” skozi tebe, toda, ko te prime…vsi nasveti izginejo,ostane samo strah in ti.

lep opzdrav

New Report

Close