Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Strah pred merjenjem RR na pregledu

Strah pred merjenjem RR na pregledu

Pozdravljeni,

Noseča sem cca 5-6 tednov, prvi pregled bom imela konec meseca. Že pred nosečnostjo sem imela problem z meritvijo tlaka in srčnega utripa pri zdravnikih (npr. na medicini dela pred zaposlitvijo) saj me je meritve groznooo strah (vem, smešno, neumno,.. kaj čem..). Pri zdravniku se mi vedno zelo poviša pulz zaradi strahu (tudi tja do 150/minuto) pritisk pa je ponavadi OK. Doma si kdaj pa kdaj pomerim tlak in pulz pa je čisto OK.

Sedaj me je pa strah, ker vem, da se na vsakem pregledu pomeri tlak. Zadeva me psihično res potre, nervozna sem že nekaj dni pred pregledom in se nikakor ne morem sprostit. Zadnje kar si želim je, da bi se od strahu tresla na pregledu … zato me zanima, ali je tukaj še kakšna s podobnimi težavami?

Razmišljam, da bi jih pred pregledom prosila, da prinesem izmerjene vrednosti tlaka na pregled, samo, da mi ga tam nebi merili.

Hvala

Da te potolažim, to ni nič smešno je zelo neprijetna stvar na katero nimaš vpliva, temu se reče sindrom bele halje.Jaz sem to imela pri obeh nosečnostih, pri starejšemu sem bila celo prej v bolnici, pri mlajšemu pa sem imela tak pritisk pri pregledu, da bi morala biti že pokojna…. jaz pa sem se odlično počutila.Sem bila pa poslana k internistki v Ljubljansko porodnišnico in mi je ona dala to diagnozo.Potem sem si doma vsak dan 4x merila pritisk in meritve prinesla na pregled, tako, da mi pri G niso niti merili pritiska, ker so videli da je doma vredu, tako da se probaj tako zmenit.

New Report

Close