Najdi forum

strah pred kolapsom

Pozdravljeni!

Prosila bi vas za vaše mnenje o naslednjem problemu.
Imam neko zdravstveno motnjo, ki je zdaj sicer še v fazi preiskav, vendar se pojavlja v določenih intervalih (pribl. na nekaj mesecev). Recimo temu neke vrste kolaps. Ravno zato, ker se to ponavlja, vsakič, ko se prične v meni vzbuja nekakšen strah, ker vem, kaj sledi. Vem kakšne so oz. bodo bolečine in podobno. Naj povem, da skoraj vsakič zaradi tega pristanem na urgenci. Mislim, da moj strah ni neutemeljen, vendar pa bi ga rada nekako obvladovala, tudi v taki situaciji, ker imam občutek, da s svojimi črnimi mislimi, ko si že vnaprej narišem sliko, kako bo vse potekalo, še poslabšam stanje, ki morda tudi ne bi bilo tako hudo.
Morda se to sliši precej čudno, ampak grozni občutki so, ko lahko točno veš, kaj se ti bo zgodilo, pa ne veš vzroka, niti tega ne moreš napovedati. Upam, da bodo preiskave čim prej pokazale vzrok, skoraj gotovo pa je, da ne gre za epilepsijo.

Kaj mi predlagate, naj storim v takšnih trenutkih?
Hvala za vsakršen predlog.

Lep pozdrav, Linda

Spoštovana Linda,
niste napisali kako daleč ste s preiskavami.Če je EEG normalen, je epilepsija z veliko verjetnostjo izključena,svojemu psihiatru pa boste zelo olajšali delo,če si boster zapisovali v kakšnih intervalih se vam slabosti pojavljajo oz ali obstajajo morebitni sprožilni faktorji.Strah pred neobjektiviziranimi zdravstvenimi težavami je depresivna karakteristika.Do neke mere ga boste olajšali z zmerno telesno aktivnostjo, ustrezno izrabo prostega časa in izogibanjem poživil.Verjetno boste potrebovali antidepresiv, glede na izvide va, ga bo predpisal vaš psihiater.

New Report

Close