Najdi forum

Jem čokolado, pijem coca colo in sem nekoliko mirnejša. Prišla sem od zdravnika z velikim malim problemom. Rada bi še vaše mnenje. do nedavnega sem bila več kot 10 let zaposlena za določenem čas. Služba je bila zelo stresna. Končno sem dobila službo za nedoločen čas, primerno svoji izobrazbi, lepo, enostavno prelepo. Kakšen mesec pred nastopom nove službe sem doživela padec nazaj na glavo, brez vidnih posledic. Problemi, ki so sledili, so bili od nedojmljivega strahu pred smrtjo, močnim razbijanjem srca, občasno morastimi sanjami, mravljinčavosti na rokah in nogah (tudi ko sem stala, se gibala) – vendar je to po kakšnem mesecu minilo – do zadnjega – tresenja rok. V vseh teh mesecih sem prebrala kar cel zdravniški leksikon in si pripisala cel kup groznih diagnoz (od multiple skleroze, parkinsonove bolezni, …). Poskusila sem na vse to ne misliti, pa ne gre. Služba, ki jo imamsedaj je tako zelo lepa in nestresna – čisto nasprotje zadnjih 10 let. Zdravnik me je poslal na pregled ščitnice in k nevrologu zaradi anksioznosti.

Prosim, povejte mi le toliko, da bom razumela, kako je vse to povezano in kako (če lahko) tresenje rok preneha samo od sebe (avtogeni trenig). Hvaležno čakam na vaš odgovor.
Jerneja

Spoštovana Jerneja,
poleg motenj delovanja ščitnice, nevroloških obolenj in še marsikaterih ” arhivskih” telesnih bolezni je tresenje rok lahko zgolj psihični odziv na notranjo napetost.Morda vam jo povzroča prav stalnost in navidezna nespremenljivost in dokončnost vašega sedanjega dela, v primerjavi s svobodo, ki ste jo kljub stresnemu načino življenja uživali v prejšnji dejavnosti.Avtogeni trening dela čudeže!

New Report

Close