strah
Najprej vas lepo pozdravljam. Nikoli si nisem mislila , da bom pri svojih 22 letih tako zelo obupana kot sem sedaj. V bistvu sama vem da je polovica skrbi brezpotrebnih vendar si ne morem pomagati. Sem zelo občutljiva in me vsaka stvar zelo prizadene. Tri leta sem hodila s fantom, ki pa je bil že od začetka zelo ljubosumen. Videvala sva se samo ob vikendih, ker sem med tednom živela v dijaškem domu. Na začetku je sicer še nekako šlo ker nisem šla nikamor njemu na ljubo. Kmalu pa sem imela tega dovolj in sva se vedno skregala če sem šla ven, čeprav je vedno vedel s kom sem. Kar naprej me je klical kje sem, s kom sem,… Tako sva se vedno več kregala. Po dveh letih sem temu hotela narediti konec, vendar mi je grozil s samomorom, kar dela še danes. Sicer sedaj nisva več skupaj, vendar me še vedno kliče in mi grozi. Nevem kaj naj storim, ker preprosto tako ne gre več. Zelim si, da bi se lahko s kom pogovorila, vendar nihče ne razume, da me je strah. Strah me je, ker nevem kako naprej. Ne vidim se v prihodnosti. Nimam ciljev, ki bi me gnali naprej. Živim z dneva v dan brez ciljev pred sabo, in to me najbolj spravlja v obup.
Najbrž mi ne morete pomagati, vendar mi je veliko lažje že zato ker sem se nekomu zaupala.
Lep pozdrav od Anje
Spoštovana Anja,
čeprav sami trdite, da pred seboj nimate ciljev, je iz vašega pisanja jasno razvidno ČESA NE ŽELITE.Pri tem, da se ne dovolite izsiljevati, na vsak način vztrajajte, predstavljajte si, da bi vam katerikoli partner ali mož vsakič,,ko ne bi bilo vse po njegovem grozil, s samomorom.Kar se prihodnjosti tiče, pomislite na svoje cilje in pričakovanja izprd časa, ko sta se z bivšim partnerjem spoznala, te si vzemite za osnovo in si postavite kratkoročne, manjše cilje, take, ki jih boste zlahka dosegli.Potem zahtevnost poplagoma povečujte.Če vam bo zmanjkovalo volje in energije, če boste začeli obupavati in mse bo strah veča, ne odlašajte z obiskom pri psihiatru.Ta vam bo po eni strani pomagal razporediti vašeživljenjsake cilje po po,membnosti, lahko pa vam bo predpisal tudi zdravilo, ki vam bo prizadevanje olajšalo in omogočilo več optimizma.