Najdi forum

Spoštovani!

Ko sem bila še majhna se je celotna družina na morju zastrupila s hrano.Ker je bilo to v Črni Gori,kjer je bilo zdravstvo takrat še precej slabo urejeno je bila ta izkušnja še toliko bolj neprijetna,med drugim tudi zato,ker sta se poleg mene tako ali še slabše počutila tudi oče in mama in smo se komaj privlekli do bolnišnice. Kasneje se mi je nekaj podobnega zgodilo na počitnicah še enkrat, čeprav ne vem ali je takrat dejansko šlo za zastrupitev, ker je po noči ko sem bruhala vsaki dve uri minilo samo od sebe. Poleg tega je v moji družini neka sorodnica umrla zaradi bakterije,ki naj bi jo zaužila s hrano.
Problem je sedaj v tem,ker me je po vseh teh letih še vedno skoraj panično strah iti na počitnice oz. tam jesti kaj ‘tveganega’ kar pa je pravzaprav skoraj vsa hrana razen sadja pa še to je lahko,če ni dobro umito.Zaradi tega strahu sem pred vsakim dopustom znervirana in se tudi tam ne morem sprostiti,saj me je ves čas strah. Tako se odpovedujem počitnicam in potovanjem in celo eno ali dvodnevnim izletom, kar je najbrž velika škoda. Ali mi morda svetujete obisk psihiatra oz. kako naj ravnam na počitnicah in tudi sicer?
Sem pa študentka. Za odgovor se vam vnaprej zahvaljujem.

Spoštovana Lily,
vašega specifičnega strahu se boste iznebili le z dobrimi izkušnjami, se pravi ko boste preživeli počitnice brez prebavnih težav.Nesmiselno bi bilo jemati preventivno pomirjevala, za začetek se odrecite le sladoledu, pripravkom iz mletega mesa in školjkam, ribe pa bodisi kupite in pripravite sami, v restavracijah pa zahtevajte, da vam jih pred pripravo pokažejo ( to je tudi sicer v navadi).Poskrbite, da boste imeli dneve napolnjene zdejavnostmi, ki vas bodo čimbolj zaposlile, skratka onemogočite si čas za tuhtanje.Oglasite se spet po počitnicah!

New Report

Close