Najdi forum

Na Vas se obračam z naslednjim problemom: Neprestano me je strah, da sem hudo bolna. Naj razložim, to se ne dogaja dolgo ampak zadnja dva meseca. Najprej me je začela boleti glava (ni bila neznosna bolečina ampak bolj napetostna bolečina) zato sem odšla zdravniku kar trikrat tretjič me je poslal v bolnico k infektologu-ta ni ugotovil nič, nato k nevrologu- tudi ta ni našel nič. A ko sem zapuščala bolnico sem še vedno čutila pritisk v glavi in strah da je z mano nekaj narobe zato sem šla nazaj k zdravniku ta me je zopet poslal k nevrologu in končno ko mi je ta jasno in glasno povedal da ni nič narobe me je naslednji dan nehala boleti tudi glava. Prej sem bila pa prepričana da imam tumor. Nekaj časa je bilo vse v redu potem pa me je zopet začel navdajati strah, imela sem prehlad in neprestano sem si merila vročino ker sem bila prepričana da je z mano nekaj hudo narobe (temp. je bila med 36,5 in 37,2). Temperaturo si merim po desetkrat na dan in vedno ko pokaže (popoldan) 37.0 postanem panična da imam kakšno huudo bolezen.Neprestano berem članke o boleznih, gledam če imam kakšne izpuščaje na koži, si tipam bezgavke ipd. potem pa vse skupaj povežem s kakšno boleznijo.
Prosim če mi pomagate pri moji težavi in mi razložite ali je vse v moji glavi ali sem res bolna ali obstaja za takšno bojazen ki sem jo opisala kakšno ime…prosim za pomoč.

Lep pozdrav in hvala!

Spoštovana Tedi,
pri vas gre za anksiozno in do neke mere hipohondrično psihično motnjo, ki poleg hude subjektivne nevšečnosti ne pomeni življenjske ali kake druge objektivne nevarnosti, vendar jo je treba čimprej zdraviti, sicer se lahko kronificira, potem pa so uspehi slabši .Prognoza je ob ustreznem zdravljenju ugodna.

New Report

Close