Najdi forum

Lep pozdrav!

Na vas sem se obrnila v upanju, da mi boste lahko dali kaksen spodbuden nasvet, ker se mi prakticno gledano ze mesa od strahu. Pred dvema letoma sem bila nekaj mesecev s fantom za katerega sem kasneje ugotovila, da ima hepatitis C. Hvala bogu sva pri spolnih odnosih uporabljala kondome, pa vendar od takrat naprej zivim v strahu, da sem se nalezla s slino ali kako drugace (spominjam se, da mu je veckrat tekla kri iz dlesni). Ze veckrat sem hotela iti na pregled, a zaradi strahu, da bi bil test pozitiven nisem sla in tako trpim naprej. Nekako sem porinila glavo v pesek in hotela na to pozabiti. Mogoce bi mi celo uspelo, ce ne bi bila sedaj srecno porocena in noseca. Treba bo na preiskave krvi, ki jih opravijo ob vsaki nosečnosti in kjer bodo ugotovili, ce sem okuzena z virusom hepatitisa. Cele dneve in noci razmisljam samo o tem, kaj bom naredila, ce mi bodo povedali, da sem pozitivna, kako bom povedala partnerju in tako naprej. Po malem se mi ze mesa. Ponoci sanjam o tem. Ne zelim si izvedeti. Kaj naj naredim? Kako naj se pripravim na to? Najraje bi kar zbezala proc od vsega, da mi ne bi bilo treba iti cez to.

Spoštovana Barbara,

skrb je objektivna, zaupajte jo splošnemu zdravniku, ki vas bo napotil na pregled krvi, sicer boste večno ostajali v negotovosti in trpeli po nepotrebne. Tudi če bo test pozitiven, bo potrebno le občasno kontroliranje jetrne funkcije, hep c ni zgolj spolna bolezen in naj vam ne bo nerodno. Po vsej verjetnosti bo pa izvid negativen!

New Report

Close