Strah.
Pozdravljeni,
že leto in pol živim s anksioznostjo. Diagnoza sicer ni postavljena pri psihiatru, samo osebni zdravnik je mnenja in ena svetovalka. No pa ne bom pisala o teh težavah, saj poznate kako se anksioznost kaže, omenila bi le, da zdravil ne jemljem, probam se ”rešit” sama. Tudi nisem skozi pod vpljivom anksioznosti, imam tudi dobre tedne….in nekaj slabih dni na mesec.
3 mesece preden sem doživela pri napad panike in ”padla” v anxo, sem doživela nekakšen šok. Šlo se je za smrt 14 letnice po anevrizmi. Dekleta nisem poznala, niti navidez, živela je v istem mestu in za to sem izvedela prek intereta. Od takrat je v meni ob vsakem glavobolu ista misel – kaj če imam tudi jaz to v glavi in bo nekega dne samo konec??!!!
Prosila bi, če lahko napišete svoje mnenje, je možno, da je ta dogodek v meni zasejal anksioznost in ali je možno, da se človek lahko toliko sekira zaradi take stvari? … Pa nimam pogostih ali pa nenavadnih glavobolov, samo strah dela svoje.
Prosim za mnenje in kako bi si lahko pomagala?
Pozdravljeni,
možno je, da je, kot vi pravite “dogodek zasejal anksioznost”, vendar je seme padlo na plodna tla. Torej, pogoji so bili dobri, in je iz semena zrasla rastlina. Ali se bo zraslo drevo, je odvisno od tega koliko boste dobro za rastlinico “skrbela”, če jo boste redno zalivala in gnojila, boste čez nekaj časa imela veliko razvejano drevo, ki bo dajalo senco na vsa področja vašega življenja.
Če boste opazila, da rastlinica še naprej veselo raste, vam svetujem psihoterapijo.
Lep pozdrav,