Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Stopnje alergije na KM

Stopnje alergije na KM

Pozdravljeni!

Moji 8 mesečni pupi je bila pred 2 mesecema potrjena alregija na KM. Ker se še dojiva sem tudi jaz na dieti. O tem že veliko piše na forumu, nikjer pa še nisem zasledila, kaj pomenijo različne stopnje oz. razredi alergije. Naša pupa ima IgE 2,02 (2). Ali ta 2 v oklepaju pomeni razred 2? Kaj pa predstavlja ta razred? Da se lahko pri kakšni hrani tudi pregrešimo? Ali bo reakcija pri nekomu, ki ima igE 2,02 ali pa 17,1 enaka?
Pa še eno vprašanje. Kako se kaže alergija? So to lahko samo izpuščaji na koži, zaprtje, krči, ali je lahko to kot alergija npr. na čebelji pik, da vpliva na dihala?
Hvala za odgovor!

držiš se navodil zdravnika.

Ja seveda se držim navodil zdravnika, ampak se porajajo določena vprašanja, na katere bi želela imet odgovor. Sej ne moremo živet kr kot eni boleki in sledit vsem navodilom, brez da bi nam blo jasno, kaj določeni izvidi pomenijo.

ja pol ga pa vprašaš, če ne alergologa pa pediatra a ne. definitivno boš od njih dobila ustreznejši odgovor. in ja tista 2 v oklepaju je stopnja 2. in niti pri stopnji 1 se naj ne bi kršila dieta brez navodil. 0 ti napišejo pa specifični IgE-ji niti niso čisto neg., ampak smao po 0,35 in takrat lahko postopno začneš uvajat v prehrano dotedaj prepovedano živilo, kar pa ne pomeni da se alergija ne bo ponovila.

alergična reakcija pa je lahko kakršna koli, to ti bo povedal tudi zdravnik. nihče ne ve kako bo odregairal nek organizem. lej dovolj ti že pove dejstvo, da bi po teoriji naj alergijo na KM prerasel otrok do 2 let, če je ne prerase se podaljša do 5 let in če ne do takrat rečejo morda do pubertet, ali pa nikoli. menda pa uradno ni zapisal o težji reakciji zaradi zavžitja KM, ampak to ne pomeni nič in vsaj jaz sem mnenja da moj otrok ne bo tisti ki bo povod za tak zapis v zdravniških krogih.

pomisli smao kako se počutiš če imaš t.i. črevesno virozo. res želiš da bi se tako tvoj otrok počutil ves čas, in to samo zato ker ti želiš preizkušat.

mi smo alergijo prerasli na pragu pubertete, uvajamo pa KM že drugo leto, pa še to ne popolnoma uspešno. še vedno so driske, izpuščaji,….. in meni se nikoli ni zdelo da gre za težek potek alergije, med tem ko je naša pediatrinja pa točno tega mnenja.

Hej!
Moja 8-letna hčerka je imela alergijo na KM od prvega meseca starosti. Imela je krče, čez noč je pa dobila izpuščaje po celem telesu. Takoj sem iz prehrane črtala mleko in čez vikend se je koža lepo popravila.
Meja za alergijo je 0,35, naša je imela takoj 12,4. Pa nekaj dneh moje diete je številka padla na 6. Potem smo se sedem let vrteli okoli 1-5 IgE. Res smo se strogo držali diete in letos marca so na provokacijskih testih ugotovili, da je prerasla alergijo. Res smo bili pridni in smo se držali diete. Ni bilo težav, ker je otrok rastel gor s sojinim mlekom in brez čokolade. Danes lahko poje vse. Ne mara jogurtov in sira, ostalo ni problem.
Da smo se strogo držali diete, je bil meni zelo pomemben vzrok ta: lahko bi prišlo do otekanja okoli ust in če bi se to zgodilo ponoči … Sicer se prekrški pokažejo lahko tudi na koži, lahko pa z otekanjem. Zato se nismo igrali.
Moja punčka je primer, kjer alergija ni izvenela pri letu, 2-eh ali 3-eh. Navadiš se, navadi se okolica, v vrtcu in šoli ni bilo nikoli težav.
Sem pa neizmerno srečna, da smo se tega rešili. Čeprav je to ena alergija, kjer se je najlažje pazit. Če samo pomislim na celiakijo ali na vse alergije na cvetni prah … sem srečna, da smo imeli le to!
Srečno in naj čimprej mine!!!

New Report

Close