štiriletna hčerka slabo sliši
Dober dan!
Z možem ugotavljava, da najina hčerka, stara slaba štiri leta, slabo sliši.
To zimo ni imela nobenega vnetja ušes, medtem ko je prejšnjo zimo prebolela dva vnetja, leto poprej pa celo nekaj več (5?). Lani februarja smo ugotavljali, da slabo sliši, pa je otolog rekel, da je to zaradi prebolelih vnetij in da bo to minilo. Potem skoraj leto dni z možem nisva bila pozorna na njen sluh. Zdaj pa ugotvaljava, da ne sliši ne samo šepetanja, ampak celo tihega govorjenja. Večkrat sva jo testirala, nazadnje danes, tako, da sva šepetala, govorila tiho (sva si pokrila usta, da ne bi brala z ustnic), pa naju ni slišala, midva z možem sva eden drugega dobro slišala, na daleč in na blizu. Spraševala pa sva jo npr. če bi rada sladoeld, če ima rada čokolado, če gremo na čevapčiče, … pa ni slišala, pa bi te besede prav rada slišala. Pred slabim mesecem smo bili med drugim tudi zaradi tega pri pediatru, pa je rekel, da verjetno vseeno dobro sliši ter da je tako majhnega otroka (v primeru da bi nas poslal naprej na preiskave) težko testirati, ker ni pripravljen sodelovati (sploh pa je najina hčerka res zelo trmoglava). Pogledal je ušeha in ni bilo nič posebnega, ni omenil, da bi imela preveč masla.
Danes sva bolj prepričana, da res slabo sliši in da ne moremo tega kar pustiti, da mine.
Ta teden jo je verjetno zaradi mrzlega vetra popoldne in zvečer bolelo eno uho (dali smo ji Calpol, če pa ne bi bilo bolje, bi jo naslenji dan peljali k pediatru), drugi dan pa je bi vse v redu.
Kaj nam svetujete? Mislim, da sem bila pred leti na nekem testiranju sluha, kjer sem imela na ušesih slušalke (ali kaj drugega?), pa mi ni bilo treba nič sodelovati.
Hvala vnaprej za odgovor!
Lep pozdrav!