Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala štipendija- študentsko delo

štipendija- študentsko delo

Pozdravljeni.
Sem mamica , študentka (in občasno zaposlena preko štud. servisa). Ker sva oba z fantom študenta, logično, da delava prejko servisa. Problem pa je zaradi štipendije. Kolegica mi je rekla, da se pri izračunu štipendije upošteva tudi dohodel ood študentskega servisa in starševski dodatek. Če nama upoštevajo pri izračunu štipendije delo preko servisa, potem ravno preseževa cenzus, če ne pa ne. Me je zelo strah, ker brez štipšendije ne vem kako nam bo zneslo, ker je že zdaj težko.

Ali mi lahko daste točno informacijo- se pri izračunu štipendije upošteva delo preko štud.servisa?
(otroški dodatek se ne ? )

Hvala

Kolikor jaz vem se pri otroškem dodatku ponovem upošteva delo preko študentskega servisa pri štipendije pa ne. Če pa je spet kaj ponovem te pa sem jaz tudi v težavah!!!

pozdravljena

delo preko študentskega servisa se pri obračunu ne upošteva, no vsaj do neke mere ne. To je ista meja, kot je pri obračunu dohodnine.
Vsak študenstki servis ti lahko pove koliko je ta meja, mislim pa da če imaš v koledatrskem letu manj kot 1,5 mio sit nakazil preko šs je to se vse ok.

Glede dodatka pa ne vem.

srečno

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close