Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Stiki z enoletnim otrokom

Stiki z enoletnim otrokom

Moj otrok je star 1 leto – stike z očetom ima 2x na teden po 2 uri. Zaenkrat ne pride v poštev ( tako iz njegove kot iz moje strani), da bi otrok prespal pri njemu. Me pa zelo skrbi, da opažam, da otrok svojega očeta ne čuti in da se v njegovi družbi ne počuti najboljše. Ali pa je problem v tem, da se stiki izvajajo pretežno v moji prisotnosti. Mogoče je otrok čisto ok, ko mene ni zraven. Tega pač ne vem. Zaenkrat pa mi še ne more povedati. Moram pa priznati, da me zelo skrbi tudi to, da bivšemu ne zaupam. To je posledica vseh izrečenih laži.
Upam, da se bo tudi najin odnos v dobro otroka sčasoma normaliziral. Nikakor ne želim, da bi bil otrok nesrečen zaradi najinega odnosa.

patricija: glede na to, kakšno burno ločitev je imela moja žena s prvim, ter kakšne zamere do njega je imela zelo dolgo časa, se je njun odnos, predvsem zaradi koristi otrok ( imata sina in hčero ), normaliziral, čeprav je trajalo nekaj let. Otroka sta bila večja kot tvoj ( približno 3 in 6 ) in je vplivalo na njiju, ker se tudi po ločitvin dolgo nista normalno pogovarjala ( hči je na začetku narada hodila k njemu ).

Če bo dovolj volje, bosta lahko odnose dovolj hitro normalizirala. Žal vse preveč hote ali nehote gledamo prej nase kot na otroka, sploh v fazi ločitve. Upam, da bom jaz, ko bo to mimo, lahko rekel, da sem se potegoval v prvi vrsti za hčerine interese in šele potem za svoje.
Želim ti veliko sreče in predvsem modrosti pri reševanju problema!

lp Stivi

Stivi, če je bilo to namenjeno meni, hvala. Tudi jaz upam in si želim, da se bodo najini odnosi normalizirali, čeprav se mi po drugi strani zdi to nemogoče, vendar ravno danes sem v Oni prebrala nek članek, ki omenja odnose otrok-starši. Otrok pač ni kriv, da ima takšne starše kot jih ima. Oba starša naj bi se trudila, da bi bilo otroku najboljše pri obeh…Stivi, upam, da uspe tudi tebi.Srečno. In seveda vsem ostalim!

Glih tolk k je tvoja hčerka je tudi njegova, glih tolk k maš ti pravico do nje, jo ima tudi on in glih tolk k ima pravico hčerka do tebe, jo ima do njega. Pika in konec

New Report

Close