Najdi forum

Pozdravljeni!
Prosim za vaš nasvet kako ravnati v primeru: z očetom moje še ne dve letne hčerke sva ločena, odšel je še preden sem rodila. Nekaj časa je prihajal k hčerki kot dojenčici, potem leto dni nič. Prišli smo tako daleč, da so stiki urejeni preko CSD, nekaj časa je potekalo OK, zdaj je počilo tudi tu. Hčerka se me oklepa okoli noge, ko omenim atija, ponoči mi ne spi, ko pride od njega,… Zadnjič pa se je pričela z menoj poljubljati tako kot odrasli. Postalo me strah, ali to videva, ali je še kaj? Na upravni enoti mi grozijo s kaznijo, ker ne izvršujem odločbe, na CSD kjer jih prosim za prepoved stikov po zadnjem opažanju, kako se hčerka obnaša, pa le skomigajo z rameni in nič ne naredijo, naj se sama odločim, ali bom stike dopustila ali ne. Kaj naj storim? Obupana mamica

Spoštovana Tamy,
preden kakrkoli ukrenete, se morate prepričati ali je sum na zlorabo utemeljen še s kakšnim drugim vedenjem, v tem primeru bi korali bivšega moža prijaviti policiji, saj se zloraba otrok pfreganja po zakonu.Vsekakor pa imate pravico, da ugotovite v kakšnih pogojih biva hčerka med obiskom in to morate storiti že iz dolžnosti, ki jio imate kot otrokova mati.Odločitev bo potem bistveno lažja.

New Report

Close