Najdi forum

Število obrokov

Pozdravljeni,

Imam 4,5 mesece starega sina. Se dojiva in dodajam am. Imava 5 obrokov v celem dnevu. Čez dan jé nekje na 3 ure, vendar vedno na mojo pobudo, razen zjutraj. Ponoči spi od 21.30 do 9.00 brez hranjenja. Imela sva težave s težo, zato sem začela dodajati am vendar je po am veliko bruhal, ker je mali požerušček in poje vse kar mu dam ☺️. Ker nisem več vedela koliko naj mu dodajam, sem začela tehtati podoje in glede na popito količino mojega mleka mu sedaj dodam še am. Ta način se za naju dobro obnese. V večini poje na obrok od 160ml do 220ml. Problem pa je ker se hraniva vedno na mojo pobudo. Zanima me če je za tako majhnega vredu če bi jedel samo 4x na dan? Bi bilo mogoče bolje, da sinu pustim, da si sam ustvari urnik hranjenja? Ker imam res že občutek, da ga silim s hrano. Verjetno pa ne bi bilo nič narobe če vsaj kakšen dan poskusim, da izpusti kakšen obrok in sam pove kdaj bi jedel. Prijateljice so mi svetovale naj začnem z gosto hrano, vendar bi jaz raje počakala do 6 mesca.
Samo še eno vprašanje in sicer glede na to da sin ni polno dojen ali mu moram sedaj že dodajati tekočino? Poskusila sem sicer z vodo in nesladkanim čajem pa ni želel piti. Sadkani čaj pa mi ne diši najbolj zaradi sladkorja.
Za odgovore se vam lepo zahvaljujem,
Lep pozdrav

Če se normalno redi, se jaz ne bi sekirala glede količine obrokov, sploh pa ker ponoči spi.
Sin je sicer spil 6 obrokov čez dan, spal od 22.h do 9.h zjutraj. Bila sva na Am, ker mojega mleka ni bilo dovolj, pa še polival je v loku, če ni bilo gosto mleko.
Je pa pri 3.mesecih spil 250ml na obrok. Ponujala sem mu komarčkov čaj.

New Report

Close