Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Sterilizacija – laparoskopski poseg

Sterilizacija – laparoskopski poseg

Spoštovani!

Odločila sem se za sterilizacijo, laparoskopski poseg. Po prvi nosečnosti sem imela popkovno kilo in so mi popek zašili nazaj. Nimam vstavljene nobene mrežice. To je bilo leta 2009. Zanima me če je možen laparoskopski poseg.

Hvala za odgovor!

Lepo pozdravljeni,
Andreja.

Možen je, saj lahko v trebuh vstopijo drugje. Le opozoriti jih morate!

Danes sem prišla domov iz bolnice po laparoskopski sterilizaciji. Danes zjutraj v bolnici so me začele močno boleti rame in bolečina še zdaj ne popusti. Brala sem, da gre za posledico vpihovanja ogljikovega dioksida v trebušno votlino. Brez protibolečinskih tablet sploh ne zdržim. Že tako imam uboge rame s kalcinacijami in obrabo, zdaj pa še to. Bolečine v trebuhu in ranah so nič napram bolečinam v ramenih in prsnem košu. Ker je bolečina zelo močna, tudi težko diham. Doktorju sem na viziti to povedala, pa mi je samo rekel, da je to pnevmotoraks po laparoskopiji in da bo minilo. Malo bolje je, ko sedim, pri ležanju pa se bolečina poveča. Zanima me, koliko časa se ta plin sprošča iz telesa.

Na srečo ne gre za pnevmotoraks, zna pa nekaj dni trajati. Spite z dvignjenim vzglavjem, vzemite analgetike in počivajte. Stvar ni nevarna in v resnici ne gre za dogajanje v ramah, ampak gre za prenešeno bolečino, zaradi draženja predpone s plinom. Pogumno.

New Report

Close